NÆRE VENNER: Astrid Gunnestad (t.h.) og Lise Askvik (t.v.). Gunnestad har blant annet jobbet sammen i programmet «Oss megger i mellom» på P4. Foto: Tore Meek / Scanpix .
NÆRE VENNER: Astrid Gunnestad (t.h.) og Lise Askvik (t.v.). Gunnestad har blant annet jobbet sammen i programmet «Oss megger i mellom» på P4. Foto: Tore Meek / Scanpix .Vis mer

Slik vil Lise Askvik minnes sin nære venninne

Satt på flyet da nyheten om dødsfallet ble gjort kjent.

(Dagbladet): I går ble det kjent at tidligere journalist og redaktør i Norsk Ukeblad, Astrid Gunnestad, er død.

En av Gunnestads næreste venninner og kollega, Lise Askvik, forklarer overfor Dagbladet at hun befant seg i Roma da hun mottok dødsbudskapet.

- Jeg fikk en medfølende og vakker melding fra Bent Høie på min mobil da jeg landet i Roma. Jeg forsto ikke hva han mente først med den varme medfølelsen han utrykte, men så at jeg hadde fått åtte meldinger...da forsto jeg at Astrid hadde «reist i forveien».

- Min åndsmor Askvik og Gunnestad har vært nære venner i en årrekke, og har blant annet jobbet sammen i «Oss megger i mellom» på P4. På sin Facebook-side skriver Askvik at hun tente et lys for Gunnestad i Santa Maria-kirken i Roma i går kveld.

«Vi er alle blitt en modig sjefmegge fattigere. Astrid lærte oss noe viktig om å si fra, om å protestere når urettferdigheten tar overhånd. Hun viste meg nødvendigheten av å sparke oppover. Astrid vil bli savnet av mange. Hun var både modig, brutal og særdeles dannet og dyptfølende på samme tid. Jeg kalte henne min åndsmor. Hun var slett ikke alltid like tilfreds med meg heller. Håper og tror hun er med sine elskede nå.», heter det i meldingen.

Gunnestad ble funnet i sitt eget hjem 18. mai, og ble 77 år gammel. Askvik forklarer at hun vil sitte igjen med mange fine minner etter venninna. 

- Uansett hvor hun er nå så tror jeg vi alle skal samme vei. Og hvem vet, kanskje vi møtes igjen. Jeg vil minnes Astrid som den modige, frie, sterke, mest integritetsrike og kloke megga hun var, sier Askvik til Dagbladet.

- Kjempelei oss En rekke av Gunnestads venner og kolleger delte sine minneord og kondolanser i går.

Torunn Pettersen, sjefredaktør i Tara hvor Astrid Gunnestad hadde sin egen spalte, var blant dem. Hun mottok nyheten med stor sorg.

- Vi er kjempelei oss. Astrid var et utrolig fint menneske, og en fantastisk journalist. Mest av alt var hun veldig omtenksom og en god person, sier hun til Dagbladet.   

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram