Slik vil Lise Askvik minnes sin nære venninne

Satt på flyet da nyheten om dødsfallet ble gjort kjent.

NÆRE VENNER: Astrid Gunnestad (t.h.) og Lise Askvik (t.v.). Gunnestad har blant annet jobbet sammen i programmet «Oss megger i mellom» på P4. Foto: Tore Meek / Scanpix .
NÆRE VENNER: Astrid Gunnestad (t.h.) og Lise Askvik (t.v.). Gunnestad har blant annet jobbet sammen i programmet «Oss megger i mellom» på P4. Foto: Tore Meek / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går ble det kjent at tidligere journalist og redaktør i Norsk Ukeblad, Astrid Gunnestad, er død.

En av Gunnestads næreste venninner og kollega, Lise Askvik, forklarer overfor Dagbladet at hun befant seg i Roma da hun mottok dødsbudskapet.

- Jeg fikk en medfølende og vakker melding fra Bent Høie på min mobil da jeg landet i Roma. Jeg forsto ikke hva han mente først med den varme medfølelsen han utrykte, men så at jeg hadde fått åtte meldinger...da forsto jeg at Astrid hadde «reist i forveien».

- Min åndsmor Askvik og Gunnestad har vært nære venner i en årrekke, og har blant annet jobbet sammen i «Oss megger i mellom» på P4. På sin Facebook-side skriver Askvik at hun tente et lys for Gunnestad i Santa Maria-kirken i Roma i går kveld.

«Vi er alle blitt en modig sjefmegge fattigere. Astrid lærte oss noe viktig om å si fra, om å protestere når urettferdigheten tar overhånd. Hun viste meg nødvendigheten av å sparke oppover. Astrid vil bli savnet av mange. Hun var både modig, brutal og særdeles dannet og dyptfølende på samme tid. Jeg kalte henne min åndsmor. Hun var slett ikke alltid like tilfreds med meg heller. Håper og tror hun er med sine elskede nå.», heter det i meldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer