Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik vinden sprer asken

Lars Mytting har fått eventyrlige kritikker for den nye romanen «Svøm med dem som drukner». Vi bringer i dag et utdrag fra boka.

UTDRAGET: I dag bringer vi et utdrag fra Lars Myttings nye roman.                                               Foto: Tom Stalsberg
UTDRAGET: I dag bringer vi et utdrag fra Lars Myttings nye roman. Foto: Tom StalsbergVis mer

(INNTRYKK): For meg var mor en lukt. Mor var en varme. Hun var en legg jeg klamret meg til. Et pust av noe blått; en kjole jeg syntes å huske at hun brukte. Jeg sa til meg selv at hun skjøt meg ut i livet med en buestreng, og da jeg formet minnene om henne, visste jeg ikke om de ble riktige eller sanne, jeg bare skapte henne slik jeg trodde en sønn skulle minnes sin mor. Det var mor jeg tenkte på når jeg prøvde ut savnet i meg. Sjelden far. Noen ganger spurte jeg meg om han ville vært som andre fedre i bygda. Menn jeg så i heimevernsuniform, med fotballsko på old-boys-treninga, karer tidlig oppe i helga for dugnaden i Saksum Jeger og Fisk. Men jeg lot ham svinne uten å kjenne anger.

Jeg tok det, iallfall i mange år, som et bevis på at bestefar prøvde å gjøre alt far kunne ha gjort, og at han faktisk fikk det til.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

  Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

 • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
 • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
 • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.