Slike gutter, det vil statsråden ha

Han sier at Michael Jordan er et større forbilde for Oslos gateungdom enn Jesus Kristus, men Valgerd Svarstad Haugland har stor sans for Fernando Ramirez' nye kortfilm mot vold.


KJEKK UNGDOM: Valgjerd Svarstad Haugland roser Fernando Ramirez (t.v.) og John Carew for deres engasjement for Oslo-ungdom med problemer.

Barne- og familieministeren var til stede under premieren på kortfilmen «Alt er mulig» i Oslo i går.

En film med manus og regi av John-John Bruseth, men like mye av ildsjelen Fernando Ramirez - som tok initiativet, spiller hovedrollen og fikk idrettskolleger som Steinar Hoen, Thomas Hansvoll, Håkon Särnblom, Hanne Haugland og John Carew med i filmteamet.

Gir tilbake

- Både Fernando og jeg er mørkhudede og forbilder for mange av dem filmen handler om. Mørkhudede kommer bort til meg på gata og sier de følger med på det jeg gjør og at de støtter meg. Dette er min måte å gi noe tilbake - og vise at jeg bryr meg, sier John Carew.

Alt er mulig

«Alt er mulig» handler om dem som befolker det hel- og halvkriminelle miljøet i gatene i Oslo sentrum, om gjenglederen «Tiger» (Ramirez) som plutselig en dag må ta seg kraftig sammen.

Ramirez har gjennom organisasjonen Alliert Ungdom i mange år jobbet med å trekke innvandrerungdom vekk fra gatelivet.

- Alle vet at det finnes problemer med innvandrerungdom, så la oss nå slutte å snakke om det. Det jeg vil med denne filmen, er at vi skal begynne å lete etter lyspunktene, sier Ramirez.

Og Svarstad Haugland syntes knapt hun kunne ha sagt det bedre sjøl:

- Det er i hvert fall ikke problemungdom, men ressurssterk ungdom som har laget denne filmen, og det er viktig at folk som dere kan være med å påvirke andre.