Slike jenter, det vil nye Norge ha

Kaja Gunnufsen bruker sitt uperfekte selv for alt det er verdt.

SELVIRONISK: Kaja Gunnufsen er usedvanlig flink til å sette enkle ord på ting som kan føles ganske komplisert. Foto: Tonje Thilesen / Brilliance
SELVIRONISK: Kaja Gunnufsen er usedvanlig flink til å sette enkle ord på ting som kan føles ganske komplisert. Foto: Tonje Thilesen / Brilliance Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Med fare for å påkalle «hvorfor i alle dager trekker hun inn det?»-reaksjoner: Kaja Gunnufsen er antitesen til Tone Damli, og alt hun representerer.

Der Tone smiler forførerisk til kamera på coveret sitt, blingser Kaja med overlegg. Der Tone synger ufarlige tekster i minimalt med klær, er Kaja påkledd, men skriver til gjengjeld direkte og personlig om sex, kjærlighet, og alt som kan være vanskelig med det.

Det er skikkelig, skikkelig kult.

Bittersøt hverdagspop 25 år gamle Kaja fra Ås er rett og slett usedvanlig flink til å sette enkle ord på ting som kan føles ganske komplisert.

I stor grad handler det om å være ung og singel og heller ville ha kjæreste, og en hel del om selvbildet som følger med: «Jeg har begynt å trene / for å bli en av de pene / Men faen, Kaja / du er / fortsatt alene», synger hun i «Faen ta».

Hun gjør det med en lys og sval stemme, til musikk som på samme måte som tekstene er florlett melankolsk, bittersøt og ujålete. Akustiske og skarpe, dempede gitarer, piano og fyldige synther er skrudd sammen i studioet til Kenneth Ishak (Beezewax, Heyerdahl), til en romslig og delikat helhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer