Slike Wii-spill trenger vi flere av!

«Little King's Story» er en strategiperle.

ER DET NOE WII har overraskede lite av, salgstallene tatt i betraktning, er det nytenkende og gode spill i grenselandet mellom rollespill og strategi.

Det er noe «Little King's Story» nå effektivt gjør noe med. I dette tilsynelatende enkle og lettspilte spillet fra folk som også har levert spill som «Harvest Moon», «Dragon Quest VII» og «Final Fantasy XII», styrer du en ung konge som må bygge opp sitt eget kongedømme.

ALLEREDE I DEN vakre startscenen får du historien om hvordan den vesle gutten Corobo roter seg bort i skogen, der han finner en kongekrone som umiddelbart gjør ham til leder over alle i nærheten.

Når du løper rundt i begynnelsen, er verken landsbyen din stor eller full av folk. Men ved å bygge nye virksomheter og hus, samt utvide med flere landsbyer i området rundt, vil du etterhvert få ansvaret over store områder og stadig flere folk.

1

SELV OM STYRINGEN med Wii-kontrollene er enkel, er det etterhvert mye ved «Little King's Story» som gjør at du må holde tunga rett i munnen. For å kunne utvide området ditt og bekjempe monstre og fiender i nærheten, må du lære opp undersåttene til forskjellige yrker før du tar dem med ut på tur.

Dermed vil soldatene angripe når du sender følgesvennene avgårde med A-knappen, mens snekkere vil bygge, minearbeidere vil grave, og så videre.

Har du med deg feil folk kan resultatet brått bli katastrofalt, så for å unngå unødvendige dødsfall eller feilutnytting av ressurser må du til stadighet velge fotfolket med omhu.

FOLKA DU MØTER på i spillet snakker et slags melodiøst tullespråk, noe som sammen med resten av lydeffektene og gjenskapingen av velkjente klassiske musikkperler (mye fra for eksempel Boleros «Carmen») er med på å skape en lun og behagelig lydramme rundt det hele.

Slike Wii-spill trenger vi flere av!

«Little King's Story» er en overraskende dyp og involverende spillopplevelse, proppfull av underfundig humor og stadige nye utfordringer som både vil forbløffe og underholde.

Forhåpentligvis får mange øynene opp for denne vesle perlen. Spill som dette trenger vi nemlig langt flere av på Wii.