Slimete skrekkmoro

Her kommer en hjertelig underholdende påminnelse fra Hollywood om at det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder, og at uten noen intelligente, men akk, så slimete vesener fra verdensrommet ville ikke jorda vært helt den samme. Et ellevilt innspill til utlendingsdirektorater i alle land ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Produsent Steven Spielberg og regissøren Barry Sonnenfeld (Get Shorty, Addams Family), står for denne innfallsrike og begavete actionkomedien, i en filmkategori som ellers renner over av dårlige ideer.

Ed Solomon er mannen som har skrevet et knallmanus med replikker som sitter som hårfine laserskudd i munnen på hovedrolleinnehaverne Tommy Lee Jones og Will Smith, regissør Sonnenfeld sikrer et halsbrekkende tempo og en visuell fest. Og fet lyd og strålende skrekkfilm-musikk bidrar til at dette kan bli sommerens skrekkfest på kino.

Blues Brothers

Jones og Smith (!) spiller to svartdressede, Blues Brother-liknende spesialagenter fra byrået MiB (Men in Black), ikke å forveksle med FBI. Helt uten godkjennelse fra regjeringen, eller de lokale myndighetene på Manhatten, ja, fullstendig uten at noen myndigheter eller folk ellers kjenner til det, tar dette byrået seg av kontakten med de omkring 1500 utenomjordiske vesener som lever som en slags intergalaktiske politiske flyktninger i New York.

Slimete

Disse flyktningene er noen slimete, ekle vesener som hopper inn i kroppen til døde jordboere. Men så er de likevel greie nok når flyktningagent Tommy Lee Jones får snakket et alvorsord med dem. Virkelig ille blir det først når et av de mer ondsinnete eksemplarer av arten, en ekkel, insektliknende type, lander med sitt romskip i åkeren til en grinete bonde nord i staten New York. Men ikke la det skremme deg. Gå hen og lær av Tommy Lee Jones og vennene hans å snakke pent til fremmede. Det kan komme til å lønne seg ...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer