Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slipknot hjelper Satyricon

Slipknots trommis Joey Jordison skal turnere med det norske black metal-bandet Satyricon i USA.

(Dagbladet.no): Satyricon har lenge slitt med å turnere USA fordi trommis Kjetil «Frost» Haraldstad nektes arbeids og oppholdstillatelse på grunn av en 13 år gammel voldsdom.

Bråket rundt Frosts visa kom i forbindelse med at Satyricons turne sammen med amerikanske Morbid Angel. Satyricons vokalist, gitarist og låtskriver Sigurd «Satyr» Wongraven løste problemet med å hyre inn Zyklons trommis.

Stjernehjelp

Nå står USA igjen for tur, og USA vil fortsatt ikke tillate Frost å spille trommer i landet. Men denne gang får Satyr stjernehjelp i rytmeseksjonen.

Slipknots Joey Jordison skal spille trommer i bandet under en tre uker lang USA-turne melder Satyricon i en pressemelding i dag.

- Jeg trengte ikke å overtale Joey om at det var kult å turnere med Satyricon. Det var heller et spørsmål om å løse praktiske problemer rundt at Joey er et viktig medlem av en meget suksessrikt band. Hans entusiasme og evner er akkurat det Satyricion trenger, skriver Wongraven.

Slipknot har for tida stor suksess med skiva «Vol 3: The Subliminal Verses». 15. oktober spiller de ni gutta sammen med Slayer i Oslo Spektrum.

Turnere sammen

Det har tidligere vært meldt at Satyricon skulle turnere sammen med Slipknot.

- Jeg traff Slipknot-gutta bak scenen etter en av deres konserter i Chicago. De forsikret at Satyricon skal turnere med dem, fortalte Wongraven til VG tidligere i år.

Og da Dagbladet.no traff Joey Jordison i fjor var han full av lovord om norsk black metal. USA-turnéen starter i San Francisco andre desember.

<B>PÅ TURNÉ</B> Satyr fra Satyricon vil bli større i USA. I desember legger han og Satyricon ut på turne.
SLIPKNOT:</B> Slipknot spiller i Oslo 15. oktober. I desember skal trommis Joey Jordison hjelpe Satyicon. Du ser Joey som nummer tre fra venstre i første rekke.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media