Slipp dem fri!

Dagbladets Annicken Vargel mener det er på høy tid å sette medlemmene av kongehuset fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva synes du om kongehuset? DET ER MANGE gode grunner til å avskaffe monarkiet. Men det absurde i nedarvet makt og slike ting skal vi hoppe over her, og heller gå rett på sak: Jeg mener at monarkiet har blitt et samvittighetsspørsmål.

Sist gang jeg så Haakon satt han bak rattet i en mørk bil med mørke vinduer i Josefinesgate i Oslo. De mørke øynene hans var de mest ulykkelige jeg har sett inn i på lenge. Og jeg kjente et stikk i brystet i det jeg innså at han gjør dette for meg. Det er for meg, bestemor på Averøya og alle dere andre Haakon lever sitt liv i offentligheten - som en hund med en nøye oppmålt løpestreng.

Uten at jeg egentlig har bedt om det, så er han der og svarer på spørsmål om ting vi ikke har noe med, representerer landet vårt med et permantent smil - og er en del av en underholdningskarusell som aldri stopper.

METTE-MARIT OG ARI har i det minste hatt et slags valg midt oppe i det hele: Kjærlighet og et liv i blitzregnet? Eller ingen av delene? At de valgte som de gjorde, får vi ta som bekreftelse på at kjærlighet og galskap kan ha mange fellestrekk. Selv om én person i det kommende bryllupet foreløpig ser ut til å kose seg med oppmerksomheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer