DEBATT

DAB-innføringen:

Slipp radioen fri!

Dårlig regulering gir lite mangfold og konkurranse på DAB. Svaret er åpenbart: Slipp FM-nettet fri!

FOR LITE MANGFOLD: Myndighetene virker lite interessert i om DAB vil føre til et reelt mangfold i radiomarkedet. De er tilsynelatende mer interessert i å beskytte de store aktørenes markedsposisjon, skriver spaltisten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FOR LITE MANGFOLD: Myndighetene virker lite interessert i om DAB vil føre til et reelt mangfold i radiomarkedet. De er tilsynelatende mer interessert i å beskytte de store aktørenes markedsposisjon, skriver spaltisten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I begynnelsen av desember kjempet den lille kanalen Radio Metro en heroisk kamp for å kunne fortsette med sine FM-sendinger i Oslo, som de til slutt måtte gi opp under trussel av enorme dagbøter. Formålet var å beskytte DAB-kanalene fra konkurranse fra FM-radio.

En av de påståtte fordelene med DAB fremfor FM skulle være et større og mer mangfoldig radiotilbud i hele landet.Det har nå vist seg å være en stor overdrivelse.

Det riksdekkende nettet for DAB er forbeholdt tre aktører, selskapene MTG og Bauer Media (som står bak henholdsvis P4 og Radio Norge), og NRK, helt frem til 2032. 30 forskjellige kanaler gir et inntrykk av mangfold og valgfrihet. Men så lenge disse 30 kanalene drives av kun tre selskaper, er markedsmakten svært konsentrert.

Det kan gå utover lyttere, annonsører, musikere, og alle som ønsker velfungerende konkurranse og et fritt kulturliv. Konkurransetilsynet uttrykker nå sin bekymring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer