Slipp sexen løs!

Denne reklameplakaten gir en forsmak på hva vi har i vente når den norske animasjonsfilmen «Slipp Jimmy fri» slippes løs på norske kinoer om knappe fire uker.

Sexscenen mellom dyrevernerne Erik og Lise overlater lite (kanskje ingenting, det vil filmskaperne foreløpig ikke røpe) til fantasien.

Bildet som Dagbladet har fått tilgang til, vil om kort tid prege reklameplakatene for den norske storfilmen, som har et budsjett på over 100 millioner kroner.

- Det er to hovedhensikter med å trekke fram sexscenen nå. Den ene er å signalisere at «Slipp Jimmy fri» retter seg mot et voksent publikum. Den andre er å understreke at filmen er mer enn Jimmy. Filmen handler også om de fire grupperingene som jager vår narkomane elefant. Alle viser grådighet, og det gjør filmen komisk - men i høyeste grad også tragisk, mener produsent Lars Hellebust.

Han snakker om samemafiaen, de to trøtte typene & co, jaktlaget til trønderen Hold Brillan - og de akk så politisk korrekte dyrevernsaktivistene.

Regime-sprekk

Til sistnevnte gjeng hører altså det kopulerende paret. Hellebust forklarer her bakgrunnen for den svært livaktige sexscenen:

-Dyrevernerne ledes av Marius (Kristopher Schau), en militant, ekstrem og svært politisk korrekt aktivist. For ham er levereglene viktigere enn saken. Aktivistene må leve på en «straight edge» - være hengivne til saken, leve som veganer, holde seg unna alkohol, narkotika og tilfeldig sex. Marius er selv sammen med en annen av aktivist-jentene. Men det tok sju måneder før han kysset henne, forteller Hellebust.

Under dette strenge regimet sprekker disiplene Erik og Lise. De har seg så det ljomer.

Dagbladet var tilstede da de norske stemmene ble lagt på. Særlig Janne Rønningen (Lise) stønnet og peste seg gjennom scenen med skamrødme i kinnene.

Dialogen 

Men selv ikke en primitiv sexscene unnslipper tekstlige krumspring fra den kreative kraften bak «Slipp Jimmy fri», regissør Christopher Nielsen.

Her er siste del av dialogen:

Lise: Hysj... Er du snart ferdig eller? Jeg tror noen kommer.

 SEXSLADD:  På reklameplakatene er sexscenen med dyrevernerne Erik og Lise sensurert. Men lite er overlatt til fantasien. Sjekk detaljene i bildet, som det barnslige tapetet og Eriks slappe rumpeballer.
SEXSLADD: På reklameplakatene er sexscenen med dyrevernerne Erik og Lise sensurert. Men lite er overlatt til fantasien. Sjekk detaljene i bildet, som det barnslige tapetet og Eriks slappe rumpeballer. Vis mer

Erik: Åh! Ah.. Ska\'kke du ha orgasme a\'? Uhmm.. Huh? Oh! Ahh Ahh..

Lise: Åh ah, uhm! Klart det, ellers er det undertrykking, åh! Oh ah, uhm.

Erik: Oh oh! Klart det men...Orgasmen din er ikke mitt problem vel?

Lise: Er det vel!

Erik: Er det vel ikke!

Lise: Oooomah! Jo det er det! Ahhh, Ahh. jo. Det. Er. Det. Jo..den..er...Ahh!

Erik: Nei..den..er..ikke...det! Ohh -

Marius: Hva er det som foregår her??!!

Rødmet meg gjennom det

Etter at hun 8. januar i år ga lyd til sexscenen, kom Janne Rønningen med følgende innrømmelse til Dagbladet:

- Jeg rødmet meg gjennom det. Scenen er veldig direkte. Denne filmen er ikke for barn.

Duc Mai-The, som la på Eriks gutturale lyder tidlig samme dag, hadde følgende kommentar:

- Jeg begynte dagen med et knull.

Om det rent profesjonelle, mente han at det hadde vært en utfordring å treffe den såkalte leppesynk\'en. I tillegg sa Duc:

- Det er en utfordring å få fram alle lydene som ikke kan beskrives med ord i manus.

- Kommersiell og intellektuell

Men det er ikke bare sexscenen som er direkte og detaljrik.

- «Slipp Jimmy fri» har alt: eksplosjoner, pistoler, sex, drugs og rock\'nroll. Hold Brillan fyrer av et vådeskudd med bestefarens gamle elefantrifle og et hode blir sprengt i lufta. Håndgranater går av, biler kjører utfor stup, turister blir skutt, og det er slåssing og narkotikamisbruk, sier produsent Hellebust, som tror filmen vil treffe mange.

-Den vil appellere til et kommersielt orientert og action-elskende publikum. Men den har endel å by på også for et tenkende publikum. Filmen har definitivt sine emosjonelle, intellektuelle og tragiske sider. Den opererer på flere nivåer, mener produsenten.

«Slipp Jimmy fri» skal visstnok inneholde skjulte referanser til såpass ulike filmer som E.T. og Motorsagmassakren. Filmen ble nylig testet både for norske kinosjefer og trykte medier.

- Responsen har vært overveldende. Folk humrer og ler hele veien. Nylig kjørte vi også en testvisning på Odeon i London. Jeg så den sammen med en herre i pinstripe-dress som lot seg overvelde, sier Lars Hellebust.

Publikum på utvalgte kinoer i Oslo, Stavanger og Trondheim har særlig grunn til å glede seg:

- Bildene blir utrolig bra i digitalt format, mener Lars Hellebust.

«Slipp Jimmy fri» blir satt opp på 40 norske kinoer fra 21. april. Den engelsk-språklige versjonen får premiere til høsten.

PROFESJONELL: Duc Mai-The var mest opptatt av å synkronisere sine lyder med leppebevegelsene til sin karakter, Erik.
SKAMRØDMET: Janne Rønningen ble ille berørt da hun la lyd på sexscenen med sin rollefigur Lise.