Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kunst og stipender

Slipp stipendene løs – det er vår!

En koffert med penger.

LIGGER PÅ SKJÆRET: Marijke van Warmerdam viser video, film og fotografi i utstillingen «Overlap» på Galleri Riis. Filmen «Fast Forward» er en enkel fortelling om en koffert på vei ned et alpinanlegg, og er en av mange gode utstillinger som er å se i Oslo denne våren. Foto: Galleri Riis 
LIGGER PÅ SKJÆRET: Marijke van Warmerdam viser video, film og fotografi i utstillingen «Overlap» på Galleri Riis. Filmen «Fast Forward» er en enkel fortelling om en koffert på vei ned et alpinanlegg, og er en av mange gode utstillinger som er å se i Oslo denne våren. Foto: Galleri Riis  Vis mer

Et sikkert vårtegn i den norske kunstverdenen er offentliggjøringen av stipendutdelingene. For halvannen uke siden var både Facebook-vegger og Instagram-kontoer over det lange land fylt av vinnere og gode tapere – og enkelte mindre gode – som gratulerte, takket og gråt, i takknemlighet eller i fornedrelse.

Stipendene har vært en livsåre i norsk kunstliv i generasjoner, omstridt og omfavnet. For mange er det et bevis på at vi er en kulturnasjon vi med; et sivilisert samfunn, tross alt. I den store sammenhengen er det lommerusk på nasjonens budsjett, men virkningen – og ringvirkningene – er desto større.

Større økonomi

Det er nemlig ikke bare kunstnerne som nyter godt av kunststipendene. Det har seg derimot slik at mesteparten av hver krone det offentlige investerer i kunst på denne måten, går direkte ut igjen i produksjonen av kunstverker og slik bidrar til en mye større økonomi.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?