LIGGER PÅ SKJÆRET: Marijke van Warmerdam viser video, film og fotografi i utstillingen «Overlap» på Galleri Riis. Filmen «Fast Forward» er en enkel fortelling om en koffert på vei ned et alpinanlegg, og er en av mange gode utstillinger som er å se i Oslo denne våren. Foto: Galleri Riis 
LIGGER PÅ SKJÆRET: Marijke van Warmerdam viser video, film og fotografi i utstillingen «Overlap» på Galleri Riis. Filmen «Fast Forward» er en enkel fortelling om en koffert på vei ned et alpinanlegg, og er en av mange gode utstillinger som er å se i Oslo denne våren. Foto: Galleri Riis Vis mer

Kunst og stipender

Slipp stipendene løs – det er vår!

En koffert med penger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Et sikkert vårtegn i den norske kunstverdenen er offentliggjøringen av stipendutdelingene. For halvannen uke siden var både Facebook-vegger og Instagram-kontoer over det lange land fylt av vinnere og gode tapere – og enkelte mindre gode – som gratulerte, takket og gråt, i takknemlighet eller i fornedrelse.

Stipendene har vært en livsåre i norsk kunstliv i generasjoner, omstridt og omfavnet. For mange er det et bevis på at vi er en kulturnasjon vi med; et sivilisert samfunn, tross alt. I den store sammenhengen er det lommerusk på nasjonens budsjett, men virkningen – og ringvirkningene – er desto større.

Større økonomi

Det er nemlig ikke bare kunstnerne som nyter godt av kunststipendene. Det har seg derimot slik at mesteparten av hver krone det offentlige investerer i kunst på denne måten, går direkte ut igjen i produksjonen av kunstverker og slik bidrar til en mye større økonomi.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn