Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slipp Susanna fram

Oh Susanna er nok en godt bevart hemmelighet for de fleste, men det bør ikke vare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: «Oh Susanna» er det tredje albumet til Suzie Ungerleider, født i USA og oppvokst i Vancouver, Canada. Hun er vokalisten, gitaristen og låtskriveren som skjuler seg bak det noe spesielle artistnavnet Oh Susanna.

Hun har besøkt Norge flere ganger, nå sist Oslo og Bergen i slutten av april, og er hjertelig velkommen tilbake. For her har vi en artist som riktignok kan sammenliknes med kvinnelige kolleger som Kathleen Edwards (som bidrar med vokal på plata), Lucinda Williams, Gillian Welch og Neko Case, men som ikke etterlikner noen. Med sin uttrykksfulle stemme, sine gode låter og sitt røffe, men melodiøse uttrykk har hun skaffet seg en signatur som er lett å kjenne igjen. Hun har et uttrykk som bør treffe alle dere der ute som har sansene åpne for countryrock og alternativ country - og god pop og rock for den saks skyld.

Her er mild rock, gjerne med blåsere eller strykere som ekstra dimensjon, nedstrippede låter, sinte låter og stoff til ettertanke - hele veien med uvanlig sterke tekster.

«The One» og «Zoe» er vakre kjærlighetssanger og «Billy» en trist sang om en kjæreste som døde med armen full av nålestikk, men Ungerleider har også en anklagende side. Den kan ramme en mor som har lært sin datter å stå på egne bein, men som selv har levd i skyggen av en voldelig mann («Mama, I ran from you 'cause you taught me to») eller hyklerske politikere som etter tvillingtårnenes fall bruker all energi på å jakte terrorister mens ungdom dør hver dag utenfor dørene deres («Hey Mr. Politician, you say that it is time to fight this holy war/But I don't need no television to see one is raging out my back door»).

La dette bli Oh Susannas sjanse til en plass i solen!