Slipp til mennene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIKESTILLING: Helt siden Mannspanelet ble opprettet i juni har feminister vært på banen og slaktet idéen. Hva skyldes dette? Er de redde for hva menn kan finne på? Vil de ha likestillingsdebatten for seg selv? Eller er de så opphengt i den gammeldagse tenkningen, hvor kampen står mellom kvinner og menn, at de ikke evner å se at likestilling er et felt vi bør samarbeide om? Jeg frykter det siste.

Gjennom historien har kvinner ofte måttet kjempet for sine rettigheter alene. Det har resultert i at kvinner har benyttet til tider knallharde ord og virkemidler. Det har de vært nødt til for å oppnå mer likestilling. Ett eksempel er voldtektsdebatten i fjor sommer. Da diskuterte kvinner hvordan de kunne beskytte seg mot overgrep. Mennene glimret med sitt fravær i debatten. Hvorfor? Brydde de seg ikke? Følte de at det ikke angikk dem? Eller kjente de seg maktesløse? Uansett svar; kvinner bør ikke lenger være «eneherskere» over likestillingsdebatten. Nå må menn på banen. Våre stemmer må bli hørt. Våre erfaringer og meninger må bli tatt på alvor. For menn har utvilsomt mye å bidra med i likestillingskampen. Derfor er det skuffende at feminister i sommer slo hånden bort før vi i det hele tatt rakk å strekke den ut. Og Gud forby at vi nevner at også menn kan ha utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer