Slipper fengsel

Winona Ryder ble kjent skyldig i butikktyveri, men aktoratet lar henne slippe unna med bøter.

Da juryen leste opp kjennelsen i går kveld norsk tid, satt skuespilleren med steinansikt. Kort etter at Oscar-nominerte Winona Ryder ble kjent skyldig i grovt tyveri og hærverk gjorde aktoratet det klart at det ikke var et mål for dem å sende stjernen i fengsel.

- Vi vil ikke be om fengsel, det har vi aldri gjort i denne saken. Vi ber kun frøken Ryder å erkjenne forholdet, sier statsadvokaten i Los Angeles Ann Rundle ifølge CNN.

De 12 edsvorne menn og kvinner i juryen fant i går Ryder skyldig etter en seks dager lang rettssak. Rett før jul ble filmstjernen oppdaget av sikkerhetsvaktene i det svært eksklusive shoppingsenteret Saks Fifth Avenue i Beverly Hills. De tok henne på fersken idet hun klippet av sikkerhetsmerkingen på designerklær til en verdi av rundt 50.000 kroner.

Ikke overraskende har saken fått enorm medieoppmerksomhet, når dommeren skal ta stilling til straffeutmålingen vil trolig Ryders tidligere plettfrie rulleblad trekke i hennes retning. Mest sannsynlig ender hun opp med å måtte erstatte klærne hun stjal, i tillegg til å måtte gjøre samfunnstjeneste.

Ryder er blant annet kjent fra filmene «Edvard saksehånd» «Mr.Deeds», «Girl.Interrupted» og «Little women».

SKYLDIG: Winona Ryder slipper fengsel, men må betale for seg.