UTVIDET SESONG: Nye «Twin Peaks» får flere episoder og ny musikk fra den opprinnelige komponisten. Her Sherilyn Fenn og Kyle MacLachlan, som begge gjentar sine roller, 25 år etter originalen. Foto: Scanpix
UTVIDET SESONG: Nye «Twin Peaks» får flere episoder og ny musikk fra den opprinnelige komponisten. Her Sherilyn Fenn og Kyle MacLachlan, som begge gjentar sine roller, 25 år etter originalen. Foto: ScanpixVis mer

Slipper flere hint om nye «Twin Peaks»

Nå dobles antallet episoder.

(Dagbladet): Fans av kultserien «Twin Peaks» har gledet seg siden i fjor høst, da det ble klart at serien gjør comeback med en ny sesong på kanalen Showtime.

Så virket det plutselig som om meldingen var for god til å være sann: Tidligere i år meldte regissør og serieskaper David Lynch at han ikke ville være involvert i den nye sesongen.

16. mai kom kontrabeskjeden som lot dedikerte fans feire grunnlovsdagen med lett hjerte: Lynch har vendt tilbake til regissørstolen, og arbeidet med en ny sesong fortsetter tilsynelatende på skinner.

Flere episoder Lynch har åpenbart fått gjennomslag for sine ønsker om økt budsjett til innspillingen, for et av de ferskeste hintene som er sluppet om den kommende sesongen er at den får dobbelt så mange episoder som først planlagt.

Hele 18 episoder skal lages fra den fiktive småbyen nordvest i USA, kunne skuespillerne Sherilyn Fenn og Sheryl Lee avsløre i et nylig panelmøte med fans i Seattle. Først var det altså kun planlagt ni episoder til en mini-sesong.

Fenn og Lee vender også tilbake til rollene som henholdsvis Audrey Horne og Maddy Ferguson (Lee spilte også Laura Palmer, som dør i første episode av den originale serien). Fra før vet vi at Kyle MacLachlan også gjør comeback som FBI-agenten Dale Cooper.

Ny musikk De to skuespillerne slapp ifølge The Guardian flere hint om den nye sesongen. Komponist Angelo Badalamenti, som sto bak musikken til de to første sesongene, skal også være hyret inn til den nye sesongen.

Badalamenti vant i sin tid Grammy-pris for tittelmusikken til serien, og har komponert musikken til flere av David Lynchs mest kjente filmer, som «Blue Velvet» og «Mulholland Drive».

Kaféen som i 1990 ble omgjort til «Double R Diner», et sentralt sted for handlingen i serien, blir også tatt i bruk igjen og satt i stand til en ny sesong. Kafeen heter egentlig Twede's Cafe, og ligger i North Bend i delstaten Washington.

Det antas at innspillingen av den nye sesongen går i gang i løpet av høsten.