<strong>SKUESPILLER:</strong> I tillegg til nytt album, er Mandy Moore aktuell med den fjerde sesongen av serien «This Is Us». Foto: Photo: Willy Sanjuan / Invision / TT / NTB scanpix
SKUESPILLER: I tillegg til nytt album, er Mandy Moore aktuell med den fjerde sesongen av serien «This Is Us». Foto: Photo: Willy Sanjuan / Invision / TT / NTB scanpix Vis mer

Slipper første album på ti år

Mandy Moore er tilbake med ny singel. Til neste år kommer hennes første album siden 2009.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er mer enn ti år siden jeg slapp musikk, og jeg er kjempebegeistret over å kunne dele den første låten fra mitt kommende album. Det har vært en lang og kronglete vei, men så verdt det. Mer kommer!

Dette skrev singer-songwriter og tidligere tenåringsidol Mandy Moore på sin Twitter-side tirsdag morgen.

Moore slo gjennom med hitlåten «Candy» i 1999, men beveget seg gradvis vekk fra den polerte popen i retning av folk og country. Så, etter «Amanda Leigh» i 2009, ble det slutt på albumene. Helt til nå.

- Tanken på å kaste meg tilbake inn i musikken etter så lang tid, og så mye personlig utvikling, skremte meg i lang tid. Men så innså jeg endelig at den eneste som kan ta det skrittet, er meg. Alt må begynne med meg, uttalte hun ifølge underholdningsnettstedet E! News da låten «When I Wasn't Watching» ble sluppet.

Siden forrige album har artisten blant annet lånt stemmen sin til karakteren Rapunzel i Disney-filmen «Tangled», og arbeidet som skuespiller.

IMPONERER: Jennifer Lopez er blant stjernene som spiller i den nye stripperfilmen «Hustlers». Video: Rød Løper Vis mer

- Ikke ekte musiker

«When I Wasn't Watching» er hovedsingelen fra artistens nye album, som etter planen skal komme ut tidlig neste år. Videoen er regissert av Lauren Dukoff, kjent for samarbeid med artister som Adele, Beyoncé og Lady Gaga.

Nyheten kommer kort tid før sesongpremieren på NBCs dramakomedie «This Is Us», hvor Moore spiller en av hovedrollene.

Tidligere i år ble Moores eksmann Ryan Adams beskyldt for en rekke tilfeller av seksuell trakassering. I et intervju med The New York Times anklaget Moore eksmannen for psykologiske overgrep, og hevdet at han stadig snakket ned karrieren hennes.

- Han sa alltid til meg at jeg ikke er en ekte musiker, siden jeg ikke spiller et instrument, sa hun i februar.

Live på plate

Moore begynte innspillingen av albumet tidligere i år. Hun står selv bak alle sangtekstene, og låtene er spilt inn live i regi av produsent Mike Viola.

- Alt skjer live, på gulvet der og da. Det gir det hele en magi og spontanitet som er ulikt det jeg har gjort på tidligere album. I tillegg spiller vi inn på tape, så det er ikke snakk om å endre eller redigere, forteller artisten til Variety.

Hun forteller videre at hun har hentet inspirasjon fra 1970-tallets rock, og tar sikte på et «solfylt, luftig og naturlig» lydbilde.

Før året er omme, kommer enda en singel fra albumet.

- Nå føles det som det er jeg som sitter ved roret. Jeg returnerer til musikken på mine egne premisser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer