KOMMENTARER

Donald Trump og Mitt Romney

Slipper mobben løs

Er Mitt Romney en helt eller forræder?

AUTORITÆR: Etter riksrett bruker Donald Trump sin makt og twitterkonto til å knuse motstandere. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix
AUTORITÆR: Etter riksrett bruker Donald Trump sin makt og twitterkonto til å knuse motstandere. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er det store spørsmålet i Washington akkurat nå. Det er utrolig og skremmende at det blir stilt bare fordi en mann gikk imot Donald Trump.

Jeg er ikke i tvil om at Mitt Romneys valg er heltemodig. Jeg innser at tilhengere av Donald Trump vil mene jeg er forutinntatt, men la meg likevel prøve å forklare hvorfor.

Dette handler om hvor farlig Trump er for demokratiet når han går etter sine motstandere som han gjør. Det gjør bare autoritære ledere.

Mitt Romney visste hva han gjorde. Han beskrev i detalj hva som kom til å skje etter at han stemte for å avsette Donald Trump; han kom til å bli sjikanert, truet og forfulgt resten av Trumps politiske liv. Verdens mektigste mann kom til å slippe mobben løs på ham og gjøre alt som står i hans makt for å knuse ham.

Alt Mitt Romney tidligere hadde oppnådd, alt han hadde gjort for partiet, som guvernør, senator og presidentkandidat, ville bli underkjent og svertet. Livet hans i Washington ville heretter bli et sant helvete, og det ville aldri ta slutt. Trump gir aldri slipp.

Og likevel gjorde han det. Hvorfor?

Mitt Romneys samvittighetsfulle valg har vært det store samtaleemnet i alle kanaler de siste dagene, fordi alt han spådde, har skjedd. I stedet for å feire at han har resten av partiet i sin hule hånd, har Trump det siste døgnet overgått seg selv i rabiate utfall mot den ene som ikke gjorde knefall. Angrepene mot Romney har vært nådeløse, massive og brutale fra både Trump og heiagjengen i Fox News. Romney skal knuses til skrekk og advarsel for alle som måtte nære tanker om den minste opposisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer