FRA FEM TIL FIRE: Zayn Malik (nr to f.h.) har sluttet i One Direction. Her sammen med de andre bandmedlemmene Liam Payne (f.v.) Niall Horan, Louis Tomlinson, Zayn Malik og Harry Styles. Foto: NTB SCANPIX / John Shearer/Invision/AP, file
FRA FEM TIL FIRE: Zayn Malik (nr to f.h.) har sluttet i One Direction. Her sammen med de andre bandmedlemmene Liam Payne (f.v.) Niall Horan, Louis Tomlinson, Zayn Malik og Harry Styles. Foto: NTB SCANPIX / John Shearer/Invision/AP, fileVis mer

Slipper solo-låt under en uke etter at han forlot One Direction

Mens Zayn Maliks nye produsent krangler med Louis Tomlinson på Twitter.

(Dagbladet): Onsdag i forrige uke offentliggjorde One Direction at Zayn Malik (22) ville slutte i boybandet.

- Jeg vil gjerne be om unnskyldning til fansen hvis de føler seg skuffa, men jeg må gjøre det som føles riktig, skrev Malik i en uttalelse på bandets Facebook-side.

Knapt en uke har gått, men 22-åringen er allerede godt i gang med nye prosjekter. I går postet han og hans nye produsent Naughty Boy - eller Shahid Khan, som han egentlig heter - en demo på nettstedet Sound Cloud, med tittelen «I Won't Mind».

Twitter-krangel
Det er en ballade med akustisk gitar, som høres ganske annerledes ut enn det han har laget sammen med One Direction. Kommentarene veksler mellom «jeg hater dette» og «Åååh... høres bra ut».

Demoen ble lagt ut bare noen timer etter at Naughty Boy dro i gang en real twitter-krangel med Maliks tidligere band-kompis Louis Tomlinson fra One Direction.

Det startet med at produsenten retvitret en videosnutt der det ble hevdet at «Naughty Boy saved Zaughty. Zaughty will rise». Tomlinson tok det nokså ille opp, og tvitret tilbake:

- Wow @NaughtyBoyMusic du er så lite hensynsfull, kompis, ærlig talt, hvor f... gammel er du? Voks opp! #masterofallwisdom.

Produsenten trodde først at det var en gammel tweet som provoserte Tomlinson, og ba popstjerna roe seg ned.

- Jeg snakket om videoen du tvitret. Åpenbart et forsøk på å skape oppstyr blant fansen. Vel, du lyktes med det. Fair play, skrev Tomlinson, og fikk følgende svar fra Naughty Boy:

- Når du blir hatet for noe du ikke gjorde, kan litt kjærlighet bety mye, det er derfor jeg retvitret. Tida vil gi dere den virkelige historien, folkens.

Kryptiske meldinger
Naughty Boy er åpenbart enn mann for kryptiske og megetsigende beskjeder. Når han bare et par timer senere offentliggjør den første demoen fra samarbeidet med Zayn Malik, er det med den tilhørende teksten: «La musikken snakke for seg. Det er ingenting annet enn kjærlighet for det som er tilbakelagt. Det er derfor vi ikke bryr oss.»

Han slenger på hashtaggen «#2016», noe som muligens kan hinte til at det kommer en større lansering neste år.

Bildet som følger med låta viser et papirark med teksten «Når noen gjør deg til både den lykkeligste og den tristeste personen på en gang, det er da det er virkelig. Det er da det betyr noe.»

Zayn Malik har vært med i One Direction i fem år, siden de alle var deltakere i britiske «X Factor» i 2010. Gruppa, som også har bestått av Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles og Louis Tomlinson, kom på tredjeplass i konkurransen. Siden har de smeltet hjertene til unge «directioners» verden over. Horan, Payne, Styles og Tomlinson vil nå fortsette som firemannsband.