Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slipper tiltale etter polsk TV-skandale

Black metal-bandet Gorgoroth går fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I februar 2004 skapte det norske black metal-bandet Gorgoroth store overskrifter i Polen, etter å ha lagd skandale på et tv-show.

Ifølge VG var ingrediensene blant annet 50-60 avkuttede sauehoder på spyd, blod og en naken, korsfestet kvinne.

Politiet innledet etterforskning på bakgrunn av hendelsen, men har nå bestemt seg for ikke å tiltale bandet. Produsenten av showet risikerer derimot to års fengsel, ifølge VG.

- Tomasz K, eieren av produsentfirmaet Metal Mind Promotion, som arrangerte Gorgoroth-konserten, visste meget godt at scenografien inneholdt satanistiske symboler, som kunne fornærme polske katolikker - og dermed strider mot polsk lov, uttalte talskvinnen for påtalemyndigheten i Krakow, Boguslawa Marcinkowska, i går ifølge avisa.

Gorgoroth skal ha bidratt i etterforskningen ved å gi vitneutsagn til norsk politi.

Dette er ikke den eneste gangen at en Gorgoroth-opptreden fører til overskrifter. I november 2004 førte en konsert i El Salvador til opptøyer.

Dagbladet har tidligere omtalt voldsdommene mot vokalist Gaahl og gitarist Infernus. Ifølge bandets hjemmeside er ankesaken til gitaristen for tiden oppe i retten. Han nekter straffskyld.

BLIR IKKE STRAFFET: Vokalist Gaahl og resten av Gorgoroth slipper å møte i retten i Polen.
BLIR IKKE STRAFFET: Vokalist Gaahl og resten av Gorgoroth slipper å møte i retten i Polen. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!