Nye bøker: En ung Daniel Radcliffe i «Harry Potter og mysteriekammerset». Foto: Warner Bros
Nye bøker: En ung Daniel Radcliffe i «Harry Potter og mysteriekammerset». Foto: Warner BrosVis mer

Harry Potter

Slipper to nye Harry Potter-bøker i høst

Skal fortelle den unge trollmannens bakgrunnshistorie.

(Dagbladet): Det britiske forlaget Bloomsbury annonserer at det kommer to nye Harry Potter-bøker i høst.

20. juni var det 20 år siden den første Harry Potter-utgivelsen, og dette markeres med en stor utstilling på British Library i London og to bøker som fokuserer på ulike aspekter ved Harry Potters verden, skriver NME.

Bøkene er «Harry Potter: A History of Magic - The Book of The Exhibition», som vil belyse undervisningen på Hogwarts, og «Harry Potter - A Journey Through A History of Magic», som ser nærmere på magiens historie ved trollmannskolen.

Den første retter seg mest mot voksne, mens den andre er ment for barn.

Dette dreier seg ikke om nye kapitler i historien om Harry Potter, men en fordypning i universet J.K. Rowling har skapt. Rowling selv er ikke involvert i arbeidet med de nye bøkene.

Forfatteren har hendene fulle med å skrive filmmanus basert på «Fabeldyr og hvor de er å finne», uten at hun dermed er ferdig med Harry Potter. Senest i fjor fjor ga hun ut tre samlinger med Harry Potter-historier som e-bøker.

  • Les Dagbladets anmeldelse av den første «Fabeldyr og hvor de er å finne»-filmen her.

De kommende utgivelsene linkes opp mot British Librarys utstilling «A History of Magic», som varer fra 20. oktober til 28. februar neste år.

Frister det med et besøk til London, er det mulig å kombinere med Warner Brothers sin Harry Potter-tur, der man får et innblikk i hvordan filmene ble skapt. Filmstudioet ligger i nærheten av Watford utenfor London.

FRA HARRY POTTER- FORFATTEREN: Filmen har norgespremiere 18. november. Den er basert på boken med samme navn som kom i 2001. Video: Warner Bros. Pictures Vis mer