Slipper unna

Arve Juritzen og Hallvard Flatland kan slappe av: Justisdepartementet rekker ikke å avgjøre om millionærshowene er ulovlige før etter at sesongens siste program er sendt

NRK og TV2 frykter dermed ikke at Justisdepartementet skal stoppe «Ditt livs sjanse» og «Vil du bli millionær?». Programmene er trolig tatt av plakaten på frivillig og for lengst planlagt basis før Justisdepartementet rekker å stoppe sendingene, hvis det da viser seg at de bryter lotteriloven.

Brevskriving

I oktober i fjor forsikret departementet at TV2s program ikke gjør det , men kritikken de siste ukene har gjort juristene usikre. Departementet krever nå at TV2 på ny redegjør for innholdet i programmet.

TV2s svarfrist er satt til 2. mars. Men i går ba TV2 om forlenget frist, fordi de ikke forstår hva departementet mangler av informasjon om millionærprogrammet!

Dermed kan programmet være tatt av lufta før svarfristen har gått ut. Siste program med Arve Juritzen går nemlig på lufta fredag 17. mars.

NRK venter ennå

TV2 har så smått begynt å planlegge neste runde med «Vil du bli millionær?» til høsten.

- Programmet har vært en suksess og TV2 er interessert i en runde til, sier informasjonssjef Geir Mikalsen til Dagbladet.

NRKs «Ditt livs sjanse» har sitt siste program torsdag 16. mars, men også her venter de på svar.

- Vi sendte vår vurdering 29. desember og siden har vi ikke hørt noe i denne saken, sier NRK-advokat Jon Wessel-Aas.