Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slipper ut av fengsel i dag

Lauryn Hill feirer med låt om alt som er galt med samfunnet.

FRI FRA FENGSEL: Her er Lauryn Hill på vei ut av rettsalen i mai i år. Nå har hun sonet sin straff. Foto: NTB Scanpix
FRI FRA FENGSEL: Her er Lauryn Hill på vei ut av rettsalen i mai i år. Nå har hun sonet sin straff. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter å ha tilbragt tre måneder bak gitter for skatteundragelse, er Lauryn Hill i dag på vei ut i friheten.

Og det feirer hun ifølge Rolling Stone med å slippe singelen «Consumerism», der speedrapper hun seg gjennom en hel smørbrødliste med ting hun synes er ille i dagens samfunn:

Hill synger ut mot en lang rekke av -ismer - blant dem sexisme, rasisme, fascisme og «ny-McCarthyisme», så vel som aldersdiskriminering og kommersialisering. Stemmen hennes er lagt over en kaotisk rytme som ifølge rockebladet er mer Death Grips enn «Killing Me Softly».

Lauryn Hill unnlot å betale skatt for nær to millioner dollar i inntekter fordelt på en toårsperiode fra 2005, og har selv hevdet at skatteproblemene hennes skyldes «historisk» rasisme mot de svarte. Nylig underskrev hun en avtale med plateselskapet Sony, og en ny skiev skal angivelig være underveis.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media