Sliten Elin ved veis ende

HONNINGSVÅG (Dagbladet): Siden 6. juli har Elin Tvedt vist deltakerne i «71 grader Nord» veien gjennom Norge. I går ble vinneren kåret.

- Definitivt en verdig vinner, sier Tvedt til Dagbladet. Men hvem av de 12 deltakerne som vant konkurransen og en Renault Scenic til 325000 kroner, får ikke seerne vite før i siste episode like før jul. Seriestart på TV Norge blir i midten av september. Da leder den populære eks-værdama på TV 2 sitt første underholdningsprogram - en nokså snill og harmløs variant av «Reality-TV».

Lite søvn

I går kveld feiret TV-temaet, den lykkelige vinneren og en del tapere sammen med programlederen på Brygga Hotell i Honningsvåg.

- Jeg er litt trett nå. Det har vært tøffe tak og lite søvn. Ofte har vi ikke vært i seng før klokka to om natta og stått opp to timer seinere. Nå skal det bli deilig å komme hjem, sa Tvedt til Dagbladet i går.

Siden startskuddet gikk på Lindesnes har gjengen padlet i elver, klatret i fjell, syklet i steinrøyser og utsatt seg for alle tenkelige ekstrem-anstrengelser for å komme først til Nordkapp.

- Jeg har vært med på en del av de fysiske utfordringene, på lik linje med deltakerne. Syntes det ble lettere å kreve noe av dem og gi dem nye oppgaver når jeg gjorde en innsats sjøl, sier Elin.

Vakrest i nord

Årets «71 grader Nord» har vært en samproduksjon med danske TV-Danmark. Dermed har også de danske deltakerne tatt turen opp gjennom Norge.

- De er jo helt i himmelen. Jeg er ganske stolt over å bo i et så vakkert land.

- Og den vakreste delen av Norge er?

- Det er vanskelig å bestemme seg for det. Men jeg må tilstå at de spisse fjellene i Nordland er ganske vakre. Og Finnmark er nakent, men flott, sier Elin, som forteller at reisen har foregått under skiftende værforhold. Fra tropevarme på Sørlandet til regn i Trøndelag og Nord-Norge. Det var jo en tidligere værekspert forberedt på.

- Kanskje Elin Tvedt også leder neste års utgave av «71 grader Nord»?

- Vi får se. Personlig har dette vært en flott opplevelse, men aller først skal vi sy sammen 11 programmer.