Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sliten MTV-stjerne

Espen Lind lover å bli internasjonal popstjerne. -Jeg skal ikke gjøre Dagbladets tro på meg som artist til skamme, sier tromsøværingen på snarvisitt i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skamroste debuten «Mmmm ... Prepare To Be Swayed» (1995) og pekte på hans unorske attityde. Albumet fikk terningkast seks, og det skyltes ikke minst hans overlegne og ungdommelige selvsikkerhet. Det å kalle cd-en «Mmmm ... Prepare To Be Swayed» er bare overlegent når artistnavnet er Sway.

«Stjernestoff»

Men mange musikkameldere ga albumet dårlig kritikk og tvilte på Espen Linds talent.

-Jeg skal vise at vise at dere ikke tok feil, sier Espen Lind og ler.

Han strålte, og stråler fortsatt, av «stjernestoff» - en egenskap langt fra de fleste artister har.

Popstjerna Espen Lind har verden som lekegrind, men var i helga på kort besøk i Oslo. Hans hverdag siden utgivelsen av cd-en «Red» i fjor, er å drive reklame for den og hitlåta «When Susannah Cries».

Helt utmattet

Siden desember har han vært i Norge ti dager til sammen.

-Jeg står tidlig opp på hotellrommet i en eller annen by, og legger meg utmattet hver kveld. Reiser rundt og gjør intervjuer og tv-show. -Det er et ensomt liv hele tiden å være på reisefot, men jeg liker det. Det er ikke lett å holde kontakt med gamle venner.

Espen Lind ligger høyt opp på hitlistene i flere av landene i Europa med «When Susannah Cries».

Han er bløa nummer seks i Belgia og har gjort et byks til 15. plass i Tyskland.

MTV-helt

-Spania og Italia skjer det ting i ekspressfart. Det virker som om hele Europa, minus England, er i ferd med å oppdage meg. Derfor må vi utsette promotionarbeidet i England og USA, som er utsatt til mars.

Seint i går kveld opptrådte han alene med kassegitaren med en akustisk versjon av «When Susannah Cries» på utestedet Mars i Oslo.

Anledningen var musikkanalen MTVs nysatsing i Norge. Espen Lind blir hyppig spilt på MTV.

Neste opptreden i Norge blir etter alt å dømme under Spellemannpris-utedeling 3. april

<B>PÅ HJEMMEBANE:</B> Espen Linds hit «When Susannah Cries» blir hyppig spilt på MTV. I går kastet han glans over MTV-showet i Oslo.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!