Anmeldelse Film «Gemini Man»

Sliten nittitallshelt

Will Smith og «Gemini Man» har et spennende premiss, men er glatt og pregløs.

ACTION: «Gemini Man» har Will Smith i hovedrollen, og er regissert av Ang Lee. Video: Paramount Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: I kjernen av actionfilmen «Gemini Man» er det en lovende floke av relasjoner. Etterretningstjenestenes beste snikskytter, Henry Brogan (Will Smith), møter seg selv i døra når det viser seg at det finnes en yngre klone av ham selv. Fordi Henry vet noe han ikke burde vite, er denne klonen nå sendt ut for å drepe ham.

Ved hjelp av siste skrik i foryngelsesteknologi ser Smith overbevisende barnlig og sårbar ut i rollen som sin egen klone. Hele opplegget kompliserer også et spørsmål som var kronglete nok fra før: Er du født sånn, blitt sånn eller dyrket sånn?

Nittitallsfølelse

Disse artige spørsmålene er basert midt i en actionfilm som er preget av en sterk aroma av nittitall. Det siste er ikke bare på grunn av nærværet av Smith, det tiårets allestedsnærværende filmfjes. På et punkt tidlig i filmen står Henry med en melankolsk mine og brenner et fotografi av den siste mannen han har tilintetgjort på vegne av staten. Dette må nødvendigvis innebære at han har printet ut bildet for å sette opp et lite teater helt for seg selv. I det hele tatt har ikke digitaliseringens muligheter helt gått opp for det topptrente etterretningsfolket, som snakker og skriver åpent og tillitsfullt om hemmelige agenter og planer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer