Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sliten og lykkelig

Terningkast seks både i Dagbladet og VG, og 16000 billetter solgt til tusenårsrevyen til Are Kalvø & co på Det Norske Teatret. Teatersjef Vidar Sandem trodde han fortsatt drømte da han leste kritikkene i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like blid

Tusenårsrevyen til Are Kalvø & co er pangsuksessen som kan vende trenden på Det Norske Teatret.

- Fantastisk. Helt utrolig, gliser teatersjefen. Han overtok sjefsstolen i august, og fikk et stort underskudd på kjøpet. Fem millioner kroner i minus startet han 1998 med.

Gigantsatsing

- Jeg liker å ta sjanser. Så jeg bestemte meg for å lage en revy, og hente inn unge nynorskfolk. Jeg ringte Are Kalvø og Ragnar Hovland, og dermed var vi i gang.

Vidar Sandem har hele tida hatt tro på revyen, men at det skulle bli en sånn suksess hadde han ikke drømt om.

- Vi blir nedringt av folk som ønsker seg billetter. Det har vært kaos i billettluka i hele dag. I tillegg kommer alle gratulantene. Dette er enormt motiverende for teatret.

Utvider?

Sandem har allerede begynt å tenke på en utvidet spilleplan.

- Foreløpig skal «Tusen år og like blid» spilles fram til midten av april. Men vi kan jo ikke ta en sånn suksess av plakaten hvis interessen holder seg.

Dette er første gigantsatsing på revy noensinne på Det Norske Teatret. Og en slik pengemaskin trengs.

- Dette gjør at vi kan satse utradisjonelt videre. Målet er å åpne teatret og utnytte dette flotte huset bedre, sier Sandem.

DRØMMEDAG: Vidar Sandem var i teatersjefenes paradis i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!