Sliten politihelt

Rebus og Clarke løser tre saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Stakkars John Rebus blir eldre og mer sliten for hver bok, men pensjonerer han seg av den grunn? Nei, og takk for det _ for bøkene om Rebus er fortsatt noe av den beste krimlitteraturen som skrives for tida.

Asylsøkerdrap

Fleshmarket Close er et trangt smug i Edinburgh, og i en kjeller her blir det funnet to skjeletter - et barn og en voksen. Hvordan og hvorfor blir klarere etter hvert, men to andre saker byr på mer hodebry for førstebetjent John Rebus og kriminaloverkonstabel Siobhan Clarke. Den ene er drapet på en uidentifisert asylsøker på det mildt sagt belastede boligfeltet Knoxland, det andre er en forsvunnet ung kvinne.

Drapet er muligens rasistisk betinget, for Knoxland har i hovedsak to befolkningsgrupper: Asylsøkere og arbeidsløse eller trygdede skotter. Det er ingen god blanding, og etterforskningen blir da heller alt annet enn enkel.

De etniske skottene vil ikke snakke med politiet, asylsøkerne lider av en blanding av manglende engelskkunnskaper og ren og skjær frykt. Ekstra komplisert blir det når advokaten Mohammad Dirwan dukker opp i Knoxland for å tale asylsøkernes sak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer