SPOTIFY MED APPS: I dag lanserer Spotify sitt eget apps-univers, der Dagbladet er på plass fra start. På bildet:Teknologi- og utviklingsredaktør Hildegunn Amanda Soldal og avdelingsleder for kultur Sven Ove Bakke. Foto: Bjørn Langsem
SPOTIFY MED APPS: I dag lanserer Spotify sitt eget apps-univers, der Dagbladet er på plass fra start. På bildet:Teknologi- og utviklingsredaktør Hildegunn Amanda Soldal og avdelingsleder for kultur Sven Ove Bakke. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Sliter du med å finne god musikk i Spotify?

Nå guider vi deg gjennom jungelen.

(Dagbladet.no): Til tross for at det ligger millioner av låter fritt tilgjengelig for streaming i musikktjenesten Spotify, er det til tider vanskelig å bestemme seg for hva du skal lytte på til enhver tid.

Takket være muligheten til å laste inn spillelister fra venner og kjente, også via Facebook, er det blitt lettere å finne fram til godbitene.

I dag åpner imidlertid Spotify for en mer organisert håndtering av nettopp musikkguidingen. De tar etter veletablerte nettkjemper som Apples AppStore og Facebook, og introduserer et eget app-univers i musikkspilleren.

Redaksjonelt innhold Nå kan eksterne krefter bidra med eget innhold, som sømløst vises og integreres med Spotify-spilleren. Både nasjonale og internasjonale aktører er invitert til å utvikle egne applikasjoner til Spotify, der de kan presentere musikknyheter, spillelister, anmeldelser og annet innhold - alt med mulighet til å direkte lytte på den aktuelle musikken.

Spotify skal samarbeide med tunge, internasjonale aktører som Rolling Stone, Billboard, Last.fm, Moodagent, Pitchfork og The Guardian.

LEVERER INNHOLD: Med Spotifys nye app-univers på plass kan norske Spotify-brukere nå lese Dagbladets musikkstoff direkte i programmet - og lytte til musikken som omtales. Dagbladets musikkeksperter vil også komme med sine beste musikktips i form av spillelister.
LEVERER INNHOLD: Med Spotifys nye app-univers på plass kan norske Spotify-brukere nå lese Dagbladets musikkstoff direkte i programmet - og lytte til musikken som omtales. Dagbladets musikkeksperter vil også komme med sine beste musikktips i form av spillelister. Vis mer

Dagbladet er en av to norske aktører som står klare fra start av med en egen «Spotify-app», der avisas musikkstoff presenteres direkte i Spotify-programmet. Her vil Dagbladets anmeldere bidra med sin innsikt, noe som forhåpentligvis gjør det lettere å velge og vrake i musikkutvalget.

- Det er et vesentlig utviklingstrekk innen digitalt musikkforbruk at man gjerne kombinerer lytting og lesing. Vi ønsker gjennom Dagbladets Spotify-applikasjon å bidra til en inspirerende og funksjonell brukeropplevelse, sier Sven Ove Bakke, avdelingsleder for kultur i Dagbladet.

- Dagbladet har solide tradisjoner med kvalifisert guiding for det norske musikkpublikummet. Nå vil våre kunnskapsrike musikkanmeldere i et bredt spenn av sjangre kunne hjelpe enda flere til store musikkopplevelser, sier Bakke.

Ikke-tradisjonell kanal I tillegg til Dagbladet vil det skandinaviske musikkmagasinet Gaffa tilby innhold til norske brukere, som også kan velge å abonnere på innholdet til flere internasjonale aktører.

- Den digitale utviklingen viser at vi må finne gode samarbeidpartnere som kan hjelpe oss med å nå nye brukere andre steder enn i de tradisjonelle kanalene. Her har vi en flott mulighet til å få vist frem Dagbladets musikkjournalistikk og dyktige anmeldere til Norges musikkelskende befolkning, sier Dagbladets teknologi -og utviklingsredaktør Hildegunn Soldal.

- BLIR FULLVERDIG MUSIKKPLATTFORM:  Spotify-gründer Daniel Ek mener man nå legger et lag med enda morsommere og sosiale musikkopplevelser til tjenesten. Foto: Presse
- BLIR FULLVERDIG MUSIKKPLATTFORM: Spotify-gründer Daniel Ek mener man nå legger et lag med enda morsommere og sosiale musikkopplevelser til tjenesten. Foto: Presse Vis mer

- Med dagens lansering av helintegrerte apps i Spotify, levert av de beste og smarteste, blir Spotify en fullverdig musikkplattform. Vi har jobbet tett med Dagbladet for å levere en unik app, som legger et lag med enda morsommere og sosiale musikkopplevelser til Spotify, sier tjenestens svenske grunnlegger Daniel Ek.

Spotify-applikasjonen finnes i preview-versjonen som kan lastes ned på hjemmesiden deres. Den vil bli lansert i Norge i begynnelsen av desember.