Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Sliter med å holde maska når det bannes som verst

I ny komiserie.

|||(Dagbladet.no): At mange har fordommer mot folk fra sørstatene, er noe kultkomikeren Danny McBride og hans regissørkompis Jody Hill vet alt om.

Og siden begge to er oppvokst i sør og har gått på skole i North Carolina, vet de også at det er en grunn til at mange fordommene har oppstått.

Nå har de laget en komiserie, kalt «Eastbound and Down», som både er en kjærlighetserklæring og et oppgjør med folka de har vokst opp med.

- Vi har forsøkt å lage en komedie med fryktelig mye kjærlighet. Jeg håper det tross alt skinner gjennom, sier Katy Mixon, som spiller læreren April i serien, til Dagbladet.no.

Vanskelig å holde seg
«Eastbound and Down» har blitt en av de største komisatsingene til HBO, etter å fått god mottakelse tidligere i år (serien går for tiden på Canal + i Norge).

Den følger Kenny Powers, en styggmunnet tidligere baseballproff, som blir tvunget til å dra tilbake til  hjembyen for å undervise i gym. Powers er en mann blottet for selvinnsikt - han tar dop, skjeller ut ungene og nekter å gi opp håpet om et comeback.

Mesteparten av serien er basert på improvisasjon, noe som har vært et lite problem for Mixon.

- Det har vært ekstremt vanskelig å holde maska, og ikke bryte ut i latter. Jeg sliter med å holde meg alvorlig når det bannes som verst. Tinga Danny får seg til å si er jo av og til helt syke, sier Mixon.

Lagd av vennegjeng
«Eastbound and Down» er skapt av en vennegjeng, som også inkluderer fintfolk som Will Ferrell og regissør Adam McKay. Mixon var i utgangspunktet ikke en del av gjengen, men fikk rollen etter å ha vært på audition.

- Jeg liker å tro at vi har blitt venner nå. Vi spilte inn serien som om vi skjøt en film, i Wilmington, North Carolina, og jeg har aldri hatt det mer morsomt, sier hun til Dagbladet.no.

Lokalbefolkningen i Wilmington, som er en by med 70 000 innbyggere, har åpenbart også selvironi.

- Jeg tror de elsker serien, og de forstår at dette er en hyllest til stereotypiene snarere enn en bekreftelse av dem. Jeg er helt sikker på at vi er velkommen tilbake i februar, når vi skal spille inn sesong to.

Puppetrøbbel
Ett eksempel på lokalbefolkningens gjestfrihet og begeistring for serien, fortalte regissør Jody Hill om til Slashfilm tidligere i år.

I siste episode skulle nemlig karakteren til Mixon vise brystene, men for skuespilleren var det ikke aktuelt å kle av seg. Derfor hadde produsenten avtalt å fly inn en pornoskuespiller for å gjøre jobben.

Problemet oppstod da hun ble forsinket. Men da panikken begynte å bre om seg, dro Ben Best - en annen fra produksjonen som også kommer fra North Carolina - opp telefonen.

- Plutselig dukker en helt tilfeldig fyr opp med en jente med bred sørstatsdialekt som sier «jeg gjør det!». Dette var, helt ærlig, bare en halvtime etter at problemet først hadde oppstått.

«Eastbound and Down» er også ute på dvd, men foreløpig bare sone 1.

BARNOMSKJÆRESTEN: Vil April (Katy Mixon) ta Kenny Powers tilbake? FOTO: CANAL +
BARNOMSKJÆRESTEN: Vil April (Katy Mixon) ta Kenny Powers tilbake? FOTO: CANAL + Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling