Sliter med å rekruttere artister til Irak

Kid Rock, Toby Keith og Jessica Simpson blant de få som fortsatt vil spille for amerikanske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):- Jeg kan komme hit og vise dem en flik av Amerika, en flik av det som er hjemmet deres, sa countrysangeren Toby Keith til militærnettstedet Military.com i forrige uke.

Keith var på sin femte militærbaseturné siden USA sendte tropper til Afghanistan og Irak. Han drar for å gjøre noe, mener han.

- Etter 11. september følte jeg som de fleste av oss: jeg ville bidra med noe. Jeg dro til Afghanistan og gjorde en turné. Da jeg kom hjem hadde jeg fått en helt ny respekt for hva soldatene egentlig holder på med, sa han til Military.com.

Bob Hope

I 65 år har USO (United Service Organization), en privat, ideell organisasjon, arrangert konserter og shows for amerikansk militærpersonell stasjonert utenlands. Fram til han døde i 2003 var komikeren Bob Hope organisasjonens frontfigur.

Han dro med seg Marilyn Monroe, Judy Garland og Fred Astaire. Amerikanske krigsfilmer er spekket med referanser til USOs underholdningsmetodikk, fra playboybunniene i «Apokalypse nå!» til Bette Midlers «For the Boys».

De siste årene har kjente artister som 50 Cent, Kid Rock, Jessica Simpson, Chris Isaac, Rascal Flatts og Ludacris holdt konserter for militærpersonell stasjonert i Irak og Afghanistan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer