KOMMENTARER

Sliter med arbeidstakerne

Før regjeringsskiftet hadde store arbeidstakergrupper forventninger til regjeringen. Nå næres de av frykt.

MOTVIND: Erna Solberg i representasjonssenteret etter et møte med LO og NHO mfl. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MOTVIND: Erna Solberg i representasjonssenteret etter et møte med LO og NHO mfl. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er liten tvil om at Stoltenbergs siste regjering slet med appellen hos sine egne - arbeidstakerne. Bare om lag halvparten av LOs 900 000 medlemmer stemte på Ap. Og blant de 5-600 000 medlemmene i de to store, partiuavhengige, hovedsammenslutningene, Unio og YS, ble det uttrykt mye frustrasjon. Sykepleiere fikk ikke sin likelønn. Politiet klagde på ressursmangel. Lærere klagde på vedvarende etterslep i lønn i forhold til andre grupper. Den fjerde store hovedsammenslutningen, Akademikerne, var minst like kritisk. Fremst blant deres medlemsgrupper var legene, hvis tillitsvalgte skrek i frustrasjon over sykehusbudsjetter, sammenslåingsprosesser, manglende stedlig ledelse og liknende.

Faktisk var svært mange arbeidstakere og tillitsvalgte, bevisst eller ubevisst, en valgkampmaskin for dagens regjering. Særlig ansatte i offentlig sektor. Deres klager kan normalt bare rettes en vei - oppover. Til regjeringen, som sitter på pengesekken. Den logiske konsekvens av en vedvarende kritikk mot det daværende regimet, var økte forventninger til et nytt regime. Det viste også medlemsundersøkelser i de ulike arbeidstakerorgnaisasjonene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer