Sliter med gjeld etter veldedige konserter

WUHA-festivalen fikk noen av Norges største artister til å stille opp gratis, og 450.000 kroner ble samlet inn til Etiopia. Men arrangøren sitter nå igjen med personlig gjeld etter at Oslo kommune ikke ville støtte festivalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Simen Joner og hans venner og kolleger i Oslos musikkmiljø gikk sammen om å arrangere veldedighetsfestivalen WUHA siste uka i januar i år for å bekjempe fattigdom i Etiopia.

Nesten 100 artister stilte opp gratis, blant andre Bjørn Eidsvåg, Briskeby, Madrugada, Are Kalvø og Knut Nærum.

Billettinntektene på 457.593 kroner var øremerket bistand til Etiopia og Eritrea, skriver Dagsavisen.

Festivalutgiftene ble på drøye 110.000 kroner. Gaver og innsamling dekket det meste, men det gjenstår fortsatt 20.000 kroner. Joner må personlig ta opp lån for å dekke underskuddet.

WUHA-festivalen søkte Oslo kommune om å få 30.000 kroner. Kommunen sa nei.

- Det er veldig positivt at folk står på for å samle inn penger til Etiopia. Men vi har mye positivt vi må si nei til, sier kulturbyråd Annette Wiig Bryn.

NTB

SAMLET INN 450 000: Simen Joner (t.v.) og Kjetil Bjerke jobbet gratis i et helt år for å stable den veldedige WUHA-festvalen på beina. Nå sitter de tilbake med gjeld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer