Sliter med naken-stempel

Når skuespillerne først lar fillene falle, blir det vanskelig å ta dem på igjen.

Shannon Elizabeth (24) viste det meste i American Pie, men foretrekker nå å beholde plaggene foran kamera.

- Jeg har lyst å være i bransjen til jeg blir 80 år, og da må jeg avvise nakenscenene framover, sier Elizabeth.

Hun opplever det samme som andre skuespillere som har takket ja til å vise puppene eller rumpa på film. Filmprodusenter forventer at de viser seg fram i andre filmer også. Som tsjekkisk utvekslingselev i American Pie hadde Elizabeth en lang nakenscene, men i American Pie 2 har hun insistert på at det ikke skal være nakenscener med henne. Nå kontraktfester hun at klærne skal være på i filmene hun spiller i.

Alt for en latter

- Jeg må ofte ringe agenten min og forsvare at jeg ikke vil være naken, sier hun.

Den eneste som viser hud i to'ern er Jason Biggs (23) som også viste rumpa si under paisex-scenen i originalfilmen. Han klager ikke på nakenscene så lenge det er morsomt.

- Jeg gjør alt for en latter. Det er tross alt bare rumpa mi, sier Biggs til nyhetsbyrået AP.

I samme film spiller Mena Suvari (22) som viste puppene i American Beauty.

- Jeg insisterte alltid på at jeg ikke skulle spille nakenscener, men i den filmen var det viktig for karakteren at jeg var naken, sier Suvari som igjen har lagt seg på null nakenhet-linja.

Uten klær for kunsten

Hun har følt presset etter toppløs-scenen, men insisterer i likhet med mange av sine kolleger at klærne kun skal falle for kunstneriske årsaker.

Det er ikke alltid kunsten som inspirerer filmskaperne til å putte inn nakenscener. Det blir påstått at filmen Swordfish spilte inn atskillig ekstra millioner på grunn av Halle Berrys toppløse opptreden. Skuespilleren avviser påstanden om at hun fikk fem millioner kroner ekstra for å vise seg uten bh.

- Utfordringen var å spille en kvinne som har kontroll over sin egen seksualitet, forklarer Berry.

Puppe-avtaler

Filmprodusenter forteller at jo mer nakenhet en rolle krever, jo vanskeligere er det å få anerkjente skuespillere til å stille opp. Forhandlingene om å stille uten klær kan være lange og intense.

- Det er svært detaljerte avtaler om hva som skal vises. Spørsmålene er om det skal synes pupper, brystvorter, kjønnshår eller om kamera kan bevege seg over navlen, under navlen eller over knærne. Alt dette blir skrevet i kontrakten, sier Hollywood-advokat Harris E. Tulchin.

Når klærne faller, har skuespillerne sørget for at kun de nødvendige får slippe inn på settet, og at filmmateriale som ikke brukes blir makulert.

- Noen ganger går skuespillerne med å være naken, men så prøver de å trekke seg under innspillingen, sier Tulchin.

VISER BRYSTET: I filmen Swordfish opptrer Halle Berry toppløs. Under MTV Movie Awards fikk hun medskuespillerne John Travolta og Hugh Jackman til å gjøre det samme.Foto: SCANPIX/REUTERS
MORSOM OG NAKEN: I American Pie 2 er det bare Jason Biggs (venstre) som kaster klærne. De kvinnelige skuespillerne takket nei.Foto: SCANPIX/REUTERS
KUNSTERISK LETTKLEDT: Mena Suvari firte på prinsippene da produsenten forklarte hvor viktig det var for American Beauty at hun var naken.Foto: SCANPIX/AP