Slitesterk Vestfold-helt

Jan Mehlum skriver om barnekidnapping i sin nye krimroman

BOK ELLEVE: Jan Mehlum er ute med ny krim om advokaten Svend Foyn. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
BOK ELLEVE: Jan Mehlum er ute med ny krim om advokaten Svend Foyn. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Et lite barn blir kidnappet midt på lyse dagen i en vanligvis fredelig vestfoldby, men tilfeldigvis er Svend Foyn et av vitnene til bortføringen.    

Veteran Svend Foyn har etter hvert blitt en virkelig veteran blant norske krimhelter. Med unntak av Knut Gribb (naturligvis), Varg Veum og muligens et par andre, har Tønsberg-advokaten en av de lengste litterære merittlistene å vise til.

Årets bok, «Bake kake søte», er den ellevte i rekken, og selv om den nok er i lengste laget er den absolutt en krim å merke seg.  

Likevel, «Bake kake søte» er i lengste laget med sine 400 sider, og spesielt de førti første sidene — før Svend Foyn endelig melder sin ankomst — virker overflødige når man har lest resten av boka.   Handlingen får ikke sjansen til å begynne på ordentlig, og all informasjonen vi får i de fem første kapitlene kunne fint vært stuet inn andre steder i løpet av historien.    

Adoptivdatter Men uansett, Jan Mehlum har blitt en dreven krimforfatter, og han vet å konstruere et komplisert plott som fanger leseren. I «Bake kake søte» er det adoptivdatteren til en styrtrik kjendis som forsvinner.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer