Slitsomme memoarer

Gøy og moro i popbransjen i språklig slaskete memoarbok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Steinar Fjeld har vært med i norsk musikkbransje veldig lenge, både som artist – mangeårig leder av popbandet Septimus – og som manager og radiostemme.

I løpet av førti år blir det mange anekdoter og ymse minner, og i denne mimreboka har han samlet alle opplevelsene mellom to permer.

Muntlig stil

Dessverre har Steinar Fjeld skrevet ned memoarene sine i en muntlig og jovial stil som ikke gjør seg godt på trykk. Sannsynligvis har historiene vært både hylende morsomme og interessante når de ble fortalt ansikt til ansikt, men det burde vært lagt ned mye mer arbeid i å gjøre dem om til skriftlig norsk.

Dette minner mer om en alt for lang skolestil enn en memoarbok, og manuskriptet skriker etter å bli omarbeidet både en og to ganger. I det minste burde det vært lest skikkelig korrektur på boka, så elementer som komma og anførselstegn hadde vært på rett plass.

Return-manager

Men – gidder man å slite seg gjennom denne språklige og ortografiske hengemyra, er det faktisk litt av hvert å finne her. Spesielt perioden da Fjeld jobbet som manager for artister som Ole I’Dole, Trine Rein, Mette Hartmann og Return hører til i «utrolig men sant»-kategorien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer