Slo en rekord Beatles aldri klarte

Spilte inn dobbelt-album på et par dager.

EN FEST: Frank Znort Quartet gjorde innspillingen til en fest og fikk med seg alle i Abbey Road. Her ser vi en femdel av bandet, fra v: Gard Bronx Jensen, Runar «Kula» Johannessen, Anette Johansen og Dagfinn «Daffi» Lie. Foto: Anders Grønneberg
EN FEST: Frank Znort Quartet gjorde innspillingen til en fest og fikk med seg alle i Abbey Road. Her ser vi en femdel av bandet, fra v: Gard Bronx Jensen, Runar «Kula» Johannessen, Anette Johansen og Dagfinn «Daffi» Lie. Foto: Anders GrønnebergVis mer

På to dager greide Frank Znort Quartet å snu legendarisk Abby Road Studio på hodet - og sette en rekord.

Party i studio Det 20 mannsterke bandet har sjarmerte de ansatte i det gamle Beatles-studioet da de var der to dager i fjor sommer - og nå henger bildet av dem på veggen sammen med a-ha.

Innspillingen ble en stor fest.

- Teknikere, produsenter og den gamle «mikrofon»-mannen som har vært der siden 60-tallet kom i rommet vi var, for det var der det var moro og alle ville være, forteller «Kula» og «Daffi».

Dobbelt vinyl På snaue 36 timer, det var den tida bandet hadde til rådighet i Abby Road Studio, spilte gjengen inn 40 låter. De er med på albumet «Perler fra svin» - Frank Znort Quartets tredje studioplate på 14 år.

- Det er rekord. Ingen har noen gang spilt inn et dobbeltalbum på så få timer i Abby Road, sier Kula.

Albumet, som kom ut i helga, blir gitt ut både på cd og vinyl. Det inneholder coverlåter, og nytt materiale bandet har skrevet selv.

Plate nr. 450 Platecoveret er et bildet laget av en venn av bandet, Christopher Nielsen. Originalen skal loddes ut, og inntekten sak gå til Superstar Brass Band i Kampala - et musikalsk ungdomsprosjekt Frank Znort er involvert i.

- «Perler fra svin», en veldig dekkende tittel om oss, er vår tredje studioplate - men den utgivelse nummer 450, sier Kula og Co.

Hver eneste uke i over åtte år har de spilt inn en konsertplate og gitt den ut.

- Vi spiller for et utsolgt Blå hver søndag. Folk fra hele verden kommer for å høre oss, sier Frank Znort-ene.