DEBATT

Debatt: Vold mot homofile

Slo han fordi jeg er homo?

Jeg har vegret meg for å dele min historie. Jeg har vært redd for at andre skal bli reddere for å være seg selv.

EN DEL AV VOLDSSTATISTIKKEN: Oslo Pride er noe av det jeg gleder meg mest til hvert eneste år. Men i år ble jeg en del av voldsstatistikken. For meg ble det nok en bekreftelse på at det å tilhøre en minoritet gjør meg ekstra utsatt for å oppleve vold og hat, skriver innsenderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
EN DEL AV VOLDSSTATISTIKKEN: Oslo Pride er noe av det jeg gleder meg mest til hvert eneste år. Men i år ble jeg en del av voldsstatistikken. For meg ble det nok en bekreftelse på at det å tilhøre en minoritet gjør meg ekstra utsatt for å oppleve vold og hat, skriver innsenderen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Leder i FRI, Ingvild Endestad, publiserte nylig en kronikk i Dagbladet hvor hun beskriver en voldshendelse mot homofile i sommer. For mange oppleves dette som tall og statistikk.

For meg er det historien om da jeg ble en del av statistikken.

Oslo Pride er noe av det jeg gleder meg mest til hvert eneste år. Pride er ei uke som bare handler om kjærlighet, mangfold og trygghet. I år hadde denne feiringen en ny dimensjon for meg. I mai ble vi foreldre og vi gledet oss derfor enormt mye til å gå sammen med Regnbuefamiliene i Pridetoget for å feire mangfoldet sammen med andre familier.

Fylt av gleden over mangfoldet og all kjærligheten fortsatte vi kvelden i Pride park med nye og gamle venner til sene nattetimer. Selv på vei hjem, nedover et mørklagt Karl Johan, med glitter over hele meg var jeg fylt av gode følelser. Men plutselig blir kvelden snudd på hodet. Uten forvarsel kommer to menn mot oss, og innen få sekunder treffer de første slagene vennene mine. Jeg rekker å rygge noen skritt bakover, før gjerningsmannen snur seg og går mot meg med knyttet neve. Jeg sto med hendene i været for å vise at jeg ikke ønsket noe trøbbel, likevel fikk jeg et hardt knyttneveslag mellom nesa og øynene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer