Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Slo Michael Jackson-rekord

Taylor Swift (29) har vunnet rekordmange priser i American Music Awards (AMA).

BLE HISTORISK: Taylor Swift ble historisk da hun vat hele tre priser under American Music Awards. Video: ABC/Dick Clark Productions via CNN Vis mer

Natt til mandag vant hun prisen som årets artist, og har med det hele 25 AMA-trofeer i samlingen.

Med det slo hun musikklegenden Michael Jacksons mangeårige rekord på 24.

Seinere på kvelden rasket hun med seg enda to til (27 totalt) - for tiårets artist og beste album i kategorien pop eller rock.

- Dette er helt utrolig! sa Swift fra scenen da hun mottok prisen.

Blant andre stjerneskuddet Billie Eilish (17) vant pris natt til mandag, hun for beste artist i kategorien alternativ rock.

Offentlig konflikt

Samtidig kalte Swift albumet Lover, som ble sluppet i august, «en ny start». Det siste året har nemlig vært svært turbulent for Swift, som har gått offentlig ut og hevdet seg mobbet av sitt tidligere management.

I sommer anklaget hun Scooter Braun for mobbing, og den siste tida har det eskalert igjen.

Fikk synge

I forkant av AMA-utdelingen, har hun i en lengre Facebook-post igjen gått ut mot Braun, som hun mener hindrer henne i å opptre på arrangementet.

- De har gitt meg to betingelser for å få lov til å bruke musikken min: Om jeg går med på å ikke re-innspille sangene mine neste år (noe jeg ser fram til og har lov til å gjøre), og at jeg slutter å snakke om dem, skriver Swift.

Braun svarte raskt på tiltale, og ba Swift om å begrave stridsøksen.

Natt til mandag fikk hun synge en medley av egne sanger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media