Sløste bort millioner

- Joda, jeg sløste og var levemann, sier Kenneth Sivertsen. Nå er millionene han tjente på suksessen sammen med Herborg Kråkevik, brukt opp. Men Kenneth har det fint.

- Det var alltid penger der. Jeg hadde ikke styring over forbruket mitt. Vi snakker i alle fall om flere millioner, sier Kenneth Sivertsen på telefonen.

Han vet straks hva saken gjelder og er litt oppgitt. I går brukte Bergensavisen førstesida på hans personlige pengesluk.

- Jeg har det bra

- Hva har du brukt alle pengene på da? Tøys? Champagne?

- Det også. Men ikke spesielt mye champagne. Det ble for mye underholdning, det var problemet. Klovnen Sivertsen kom til å skygge for komponisten og musikeren. Nå har jeg det bra, vil du høre hva jeg gjør nå?

- Ja.

- Jeg sitter akkurat nå i huset mitt på Bømlo og skriver på min tredje symfoni. Den skal framføres med Bergens Filharmoniske Orkester. Dessuten har jeg flere kammerkonserter på gang. Jeg har det bedre enn på lenge. Jeg er i topp form.

- Var det virkelig flere millioner du sløste bort?

- Tja, det lå store penger i suksessen Herborg Kråkevik og jeg hadde.

Han understreker at han ikke er konkurs. Han har det godt. For tida reiser han rundt med gitaren og en eneste spotlight. Står alene på scenen uten mikkmakk. Spiller på puber og holder små konserter.

Ny plate

Om en måned kommer den nye plata, forteller Sivertsen. Den er spilt inn i New York med kjente jazzmusikere som Michael Brecker og Tony Levin, bassisten til Peter Gabriel. Med dette stoffet skal han også på Europa-turné til våren.

- Først kommer plata i Norge, over jul på verdensmarkedet, forteller Sivertsen og høres glad ut.

- Du holder på å finne tilbake til deg selv?

- Jeg er i ferd med å få balanse i livet mitt.

- Du kunne ha sikret framtida di med pengene du brukte opp?

- Ja, det kunne jeg nok.

- Gir du egentlig blaffen i penger, du?

- Ja. Neida. Men på en måte er det også en lettelse å ha brukt opp disse pengene. Men, du skjønner, jeg tjener fortsatt gode penger. Men jeg trenger ikke å tjene så gode penger som jeg gjorde før. Det viktigste er å jobbe med det som ligger mitt hjerte nærmest. For meg vil det si mindre kabaret og show og mer klassisk musikk, komponering, fordypning og jazz. Men uten å skrinlegge humoristen og artisten, sier Sivertsen.

Rett fra levra

Neida, humoristen skal leve, han. Han også. Til neste år, til våren, dukker kanskje suksessrevyen «En kraftig aften» med Sivertsen og Elsa Lystad opp på Victoria Scene i Oslo. Sier Sivertsen.

- Du sier i intervjuet med Bergens avisen at markedsverden din sank 70 prosent da du sto fram offentlig med personlig trøbbel. Du sier at DnB ikke engang ville gi deg et lån på 15000 kroner. De var redd du skulle bli syk. Er det sant?

- Javisst, er det sant. Nå skal jeg skifte bank. Men nok er nok, nå starter jeg mitt eget AS, jeg er inne i en periode der jeg tar grep; det er en bevisstgjøring av min egen økonomi.

Joda, Sivertsen er på hugget. Nå røper han også at et spennede teaterprosjekt med super-dramatiker Jon Fosse er på gang.

- Du har også brutt med manageren din Peter Brandt. Hvorfor?

- Ettersom Herborg og jeg ikke er kjærester lenger, men to uavhengige artister, oppsto det vanskeligheter.

- Blant annet i et portrettintervju i Dagbladet har du fortalt veldig åpent om angst, fyll og depresjoner. Angrer du på at du snakket rett fra levra?

- Nei, du, det gjør jeg ikke. Å innrømme at jeg har gått på trynet, det angrer jeg ikke på. Men jeg måtte betale dyrt. Ble uglesett en stund.

- Du angrer virkelig ikke?

- Nei. Og jeg angrer heller ikke på jeg har brukt opp pengene. Alt er forgjengelig.