Kongehuset:

Slottet dekket Marius Borg Høibys utgifter i offisielle sammenhenger

Hoffet innrømmer at de har dekket utgifter for Borg Høiby (21), selv om Mette-Marit bedyrer at sønnen ikke er en offentlig person.

PÅ OFFISIELT OPPDRAG: Kronprinsparet og Marius Borg Høiby spiste julelunsj med brukere av Natthjemmet og Fattighuset på restaurant i Oslo i jula. Fra venstre: Oslo-ordfører Marianne Borgen, kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby og kronprins Haakon. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
PÅ OFFISIELT OPPDRAG: Kronprinsparet og Marius Borg Høiby spiste julelunsj med brukere av Natthjemmet og Fattighuset på restaurant i Oslo i jula. Fra venstre: Oslo-ordfører Marianne Borgen, kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby og kronprins Haakon. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I januar i fjor publiserte Slottet et skriv fra kronprinsesse Mette-Marit der hun skrev at sønnen Marius Borg Høiby (21) «ikke skal ha en offentlig rolle og ikke er en offentlig person». Videre understreket hun at «Marius ønsker ikke å leve et liv i offentligheten».

Forrige uke kritiserte tronarvingene Se og Hør fikk for et oppslag om at Borg Høiby er blitt samboer med modellkjendisen Juliane Snekkestad (21) i London.

- Marius Borg Høiby har ved flere anledninger gitt uttrykk for at han ikke ønsker medias oppmerksomhet omkring sitt privatliv, skrev kronprinsparet i en melding på Slottets hjemmesider.

Likevel viser en gjennomgang av hoffets årsberetninger som Dagbladet har gjort at Borg Høiby (21) flere ganger har deltatt på offisielle besøk og oppdrag.

Seinest i jula stilte Borg Høiby (21) opp på en bredt annonsert julelunsj med fattige og hjemløse i Oslo. Pressen var invitert. I etterkant sendte Slottet selv ut en pressemelding om besøket med bilder.

Nå bekrefter Det kongelige hoff også at penger fra deres budsjetter til offisielle oppgaver og drift av kongehuset har dekket utgifter for Borg Høiby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer