Kongehuset innrømmet «dårlige vurderinger» i april:

Slottet har ikke ryddet opp i kronprinsens hytterot

Slottet har flere ganger sagt de skulle rydde opp i kronprinsens eierforhold rundt de private hyttene ved Hardangervidda.

HYTTENE STÅR PÅ HOFFET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit overlot til hoffet sitt å eie de private hyttene sine. Dagbladet gjortde Slottet oppmerksomme på eierkonstruksjonen 18. februar i rå. Slottet lovet å rydde opp, men det har ikke skjedd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
HYTTENE STÅR PÅ HOFFET: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit overlot til hoffet sitt å eie de private hyttene sine. Dagbladet gjortde Slottet oppmerksomme på eierkonstruksjonen 18. februar i rå. Slottet lovet å rydde opp, men det har ikke skjedd. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne uka avdekket Dagbladet hvordan kronprins Haakon har inntekter fra fem boliger i Asker han leier ut i strid med plan- og bygningsloven.

Kommunen dro på tilsyn til Skaugum da de ble kjent med saken og kronprinsen har lovet å ordne opp.

Det er ikke første gang kongehuset har lovet å rydde opp i kronprinsens eiendomsrot.

Kronprinsparet bruker en fasjonabel skihytte i Nore og Uvdal i Buskerud til ferier og skiturer. Hytta har en storslått utsikt mot Hardangervidda og ligger i samme område som hyttene til kjendisene Finn Christian Jagge og Harald Rønneberg.

Siden kjøpet i 2007 har Slottet presentert hytta som kronprinsparets private eiendom. Likevel kunne Dagbladet avdekke i mai at det i virkeligheten var hoffet som både undertegnet kjøpskontrakten og sto registrert som eier av hyttetomta i grunnbøkene.

Lovet endring

Slottet opplyste til Dagbladet at kronprinsparet finansierte både eiendommen og hytta av egne private midler. Derfor er den å betrakte som deres private hytte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer