Slottsfjell får Fanclub

Og de nye norgesvennene Dinosaur Jr.

|||Skotske Teenage Fanclub slapp sin nye plate «Shadows» i går, en utgivelse som fikk Dagbladets anmelder Sven Ove Bakke til å hente fram en begeistret femmer og honnørbetegnelsen «verdensmestere i sitt fag».

«Klassisk popmusikk av dette kaliberet eldes med en slags automatisk verdighet — så lenge låtskrivingen ikke svikter. Og det gjør den ikke», konkluderte han.

Teenage Fanclub er sterkt inspirert av alle klassiske popgrupper som begynner på B — Big Star, Byrds, Beach Boys og Beatles — og har en lang rekke av sterke plater i sin katalog, med «Bandwagonesque», «Grand Prix» og «Songs From Northern Britain» blant høydepunktene.

Skottene spiller på Slottsfjellfestivalen i Tønsberg lørdag 17. juli. Samme dag kommer også Dinosaur Jr til Slottsfjell.

De nærmer seg norgesvennstatus, og spilte seinest i Norge sist fredag — på Sentrum Scene i Oslo.

Den kranglevorne originalbesetningen med ubestridt frontfigur og gitarhelt J Mascis, bassist Lou Barlow og trommis Murph har holdt sammen oppsiktsvekkende lenge etter sitt comeback i 2005, selv om Murph var ute med gyldig fravær i Oslo sist og ble erstattet av kompetente Kyle Spence.

Dinosaur Jr er også toppnavn på Buktafestivalen i Tromsø i år.