Slottsfjellfestivalen

Slottsfjell kan snart være historie

Det spøker for Slottsfjellfestivalen. Ingen artister er annonsert og det er ingen billetter til salgs.

2018: I fjor klarte ledelsen akkurat å stable Slottsfjellfestivalen på beina. Driftsselskapet Baglerbrønnen rykker stadig nærmere stupet, men har fortsatt håp. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
2018: I fjor klarte ledelsen akkurat å stable Slottsfjellfestivalen på beina. Driftsselskapet Baglerbrønnen rykker stadig nærmere stupet, men har fortsatt håp. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slottsfjellfestivalen har i lang tid slitt med røde regnskapstall. 2018-utgaven, den 16. i rekka, kom bare i havn fordi artister og leverandører gikk med på å ta vesentlig mindre betalt.

Den folkekjære festivalen som finner sted i historiske omgivelser «på fjellet» midt i Tønsberg, er nå inne i nye skjebneuker. I disse dager forhandles det nemlig om selve eksistensgrunnlaget, og det nærmer seg stupet.

Enten eller

Håpet om en ny festivalrunde i juli i år svinner stadig. Ingen artister er annonsert, Facebook- og hjemmesider er ikke oppdatert og ingen billetter er ute for salg.

Konkurrenten Stavernfestivalen slapp på sin side allerede i november sin første headliner, og var utsolgt for tilbudsbilletter for 2019 allerede i juli i fjor.

Slottsfjellfestivalens skjebne avgjøres av resultatet av festivalledelsens løpende forhandlinger med kreditorene.

- Vi er fortsatt i aktiv dialog med flere parter om å løse utfordringene, skriver styreleder i Slottsfjellfestivalen, Øystein Ronander, i en kort uttalelse til Dagbladet.

- I klartekst: Dersom dere ikke kommer i mål, er det over for Slottsfjellfestivalen som vi kjenner den i dag, men dersom dere kommer i mål så forsøker dere festival i 2019?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer