GLADE PUBLIKUMMERE: Erika Skjenken og Madeleine Herholdt skryter av Slottsfjellfestivalen. En intim festival hvor de får oppdage nye band, forteller de. Foto: Hilde Mesics Kleven
GLADE PUBLIKUMMERE: Erika Skjenken og Madeleine Herholdt skryter av Slottsfjellfestivalen. En intim festival hvor de får oppdage nye band, forteller de. Foto: Hilde Mesics KlevenVis mer

Slottsfjell vil utvide

Etter flere år med suksess ønsker Slottsfjell seg nå én dag til på programmet.

|||OSLO/SLOTTSFJELL (Dagbladet): - Det hadde selvfølgelig vært gøy å utvide festivalen med en dag, men det må vi i så fall bestemme i fellesskap med byen, forteller festivalsjef Christoffer Rød.

Utsolgt to år på råd; Grønne tall i regnskapet; Kåret til årets festival i 2009. I en tid hvor festivaler kommer og går, ser det ut til at Slottsfjell står fjellstøtt som en av Norges største festivaler.

- Oppdage nye band Erika Skjenken (17) og Madeleine Herholdt (17) bekrefter Slottsfjells voksende status.

- Vi kommer på Slottsfjell for stemningen og for å oppdage nye band. Dessuten er festivalen mer intim enn Hove, mener Skjenken.

FORNØYDE: Emma Moberg (19) og Elisabeth Bekker Vikanes (18). Foto: Hilde Mesics Kleven.
FORNØYDE: Emma Moberg (19) og Elisabeth Bekker Vikanes (18). Foto: Hilde Mesics Kleven. Vis mer

Festivalgjengerne Åsta Dyrnes Nordø (24) og Ole Hallvard Dyrbekk (25) har mange høydepunkter på årets program:

- Vi gleder oss skikkelig til å se Belle & Sebastian, Teenage fanclub og Dinosaur jr, sier Nordø, før Dyrbekk legger til:

- Dessuten kan man oppdage band som kanskje er på nippet til å slå igjennom. Jeg angrer for eksempel skikkelig på at jeg ikke så Gossip da de spilte her, like før de slo igjennom.

- Stor prestasjon P3s musikksjef, Mats Borch Bugge, er også imponert.

FORNØYDE: Ole Hallvard Dyrbekk og Åsta Dyrnes Nordø liker at Slottsfjell presenterer band som er på nippet til å slå gjennom. Foto: Hilde Mesics Kleven.
FORNØYDE: Ole Hallvard Dyrbekk og Åsta Dyrnes Nordø liker at Slottsfjell presenterer band som er på nippet til å slå gjennom. Foto: Hilde Mesics Kleven. Vis mer

- Det Slottsfjell har fått til er en stor prestasjon, og de har ikke fått noe særlig drahjelp. De har hele tiden fokusert på å jobbe innenfor de økonomiske rammene de har, og sakte men sikkert bygget seg opp, sier han.

Bugge peker også på bookingen til festivalen som en suksessfaktor.

Det sier festivalsjef Rød seg enig i. Slottsfjells bookingprofil består av tre pilarer, forteller Rød: Bredt, smalt og lokalt.

FORNØYDE: Maybrit Jonassen (43) og Marita Jonassen Müller (38). Foto: Hilde Mesics Kleven.
FORNØYDE: Maybrit Jonassen (43) og Marita Jonassen Müller (38). Foto: Hilde Mesics Kleven. Vis mer

- De tre skal være likt vekta. Man må booke folkelig for å ha råd til smalere artister, forklarer han.

39 000 billetter To år på rad har festivalen vært utsolgt på forhånd, og i 2008 ble det tilnærmet utsolgt i døra. Resultatet har vært grønne tall i budsjettet minst tre år på rad. Ikke en enkel prestasjon i en periode hvor både Quart og Storåsfestivalen har gått konkurs.

- Vi har nådd begrensningene sånn kapasitetsmessig. I år har vi 10 000 publikummere per dag oppe på fjellet. Med klubbkonseptet i byen selger vi totalt 39 000 billetter i løpet av festivalen.

Nå drømmer de altså om å utvide, og Borch Bugge er optimistisk på festivalens vegne.

FORNØYDE: Geir Olav Lehne (29) og Kenneth Røsland (29). Foto: Hilde Mesics Kleven.
FORNØYDE: Geir Olav Lehne (29) og Kenneth Røsland (29). Foto: Hilde Mesics Kleven. Vis mer

- Jeg tror de har potensial til å bli større. De profiterer på bookingsamarbeidet de har med svenske Arvikafestivalen, og hvis det består så kan de fint utvide med én dag. Men for å bli større vil de trenge enda større headlinere. David Guetta i år for eksempel.

FORNØYDE: Karl Erik Engh (21) og Andreas Nordahl (20). Foto: Hilde Mesics Kleven.
FORNØYDE: Karl Erik Engh (21) og Andreas Nordahl (20). Foto: Hilde Mesics Kleven. Vis mer