Sludder og spindelvev fra Spider-Man

Ikke mye å hente i «Web of Shadows».

AV OG TIL må det være fryktelig deprimerende å være spillutvikler, i hvert fall når du blir satt til å jobbe med spill som «Spider-Man: Web of Shadows».

Midt i en periode der det ene storspillet etter det andre gjør suksess hos både publikum og kritikere, må du stå inne for et spill som ikke bare oser av mismot, men som også evner å gjøre spilleren fysisk kvalm.

SOM VI TIDLIGERE har erfart, er det i utgangspunktet moro å svinge seg rundt i en storby som Spider-Man.

Med et kamera som ikke klarer å henge med i svingene, blir det derimot alt annet enn moro. Peter Parkers superkrefter gjør ham temmelig akrobatisk, med evnen til å klatre på siden av vegger.

1

Når spillet ikke skjønner hvor eller hva du vil, og kameraet surrer formålsløst rundt, begynner det hele å gjøre mer vondt enn godt.

DET ER IKKE heller alltid slik at du selv skjønner hvor du vil. Denne gangen er det ikke noen film å basere handlingen på, og resultatet måtte derfor bli å lage et spill nær blottet for mening.

Foto: TREYARCH / ACTIVISION
Foto: TREYARCH / ACTIVISION Vis mer

Riktignok har du historiedrevne oppdrag, men disse skiller seg ikke nevneverdig fra de du finner ved å bare løpe rundt i gatene: Slå ned x antall slemminger, gjenta. Spillet forutsetter også at du er glad i å utforske byen — men med en så øde og sovende by er det nesten for mye å be om.

NÅR SOM HELST kan du veksle mellom Spider-Mans to drakter, den vanlige røde og blå, og en mørkere en som gjør ham sterkere og hissigere. Forskjellen er imidlertid ikke større enn at alt føles repetitivt åkkesom.

Sludder og spindelvev fra Spider-Man

Fans av svært generiske actionspill, hvem de nå måtte være, kan kanskje finne noen timers underholdning i «Spider-Man: Web of Shadows». Alle andre kan med trygghet bruke pengene sine på de mange andre gode spillene som slippes om dagen.