DEBATT

Bilbranner i Oslo:

Slukk brannene, Frp

Frp liker å helle bensin på bålet. De burde heller hjelpe oss som prøver å stoppe brannene før det settes fyr.

USMAKELIG UTSPILL FRA FRP: Frp bruker bilbranner i Oslo som påskudd for å snakke om problemene med innvandring. Da handler det mer om at det er valgkamp enn et reelt engasjement for disse områdene, mener Kari Elisabeth Kaski. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
USMAKELIG UTSPILL FRA FRP: Frp bruker bilbranner i Oslo som påskudd for å snakke om problemene med innvandring. Da handler det mer om at det er valgkamp enn et reelt engasjement for disse områdene, mener Kari Elisabeth Kaski. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har det vært flere bilbranner nattestid i Oslo sør og øst. Frp hopper begeistret på anledningen og mistenkeliggjør innvandrerungdom før brannene er skikkelig slukket. Men ungdommer i Oslo bør slippe å bli brukt i et uverdig politisk spill for å fremme Frps innvandrerfiendtlige agenda.

Det er fortsatt uklart hvem som står bak det hele. En ung mann er arrestert. Om det er gjengkriminalitet, forsikringssvindel, hærverk, teknisk svikt eller pyromani vet vi fremdeles ikke. Det stanset ikke Frp fra å benytte anledningen til å snakke om innvandring. «I Sverige har dette kommet som en konsekvens av en for høy innvandring over tid kombinert med for dårlig integrering» skriver innvandringsminister Sylvi Listhaug. «Slik skal vi ikke ha det i Norge. Enig?» spør Frp på Facebook. De fleste er enig, viser det seg. Ingen vil ha brennende biler i sitt nabolag. Ingen misforstår heller hvem Fremskrittspartiet mener står bak. Det er ikke forsikringssvindel, hærverk eller selvantennelse. «Få DRITTEN ut'a landet!!!» skriver en debattant i kommentarfeltet.

La det være klart, det er uakseptabelt å tenne på biler. Velger du å tenne på en bil, kan du ikke skylde på en politiker for at du gjør det. Det er viktig at politiet får etterforsket og oppklart sakene. Men at Frp bruker anledningen til til å snakke om sin favoritt-løsning på alle problemer, motstanden mot innvandring, er useriøst og usmakelig og handler mer om at det er valgkamp enn et reelt engasjement for disse områdene. Det er enormt viktig å diskutere hvordan vi kan sikre ungdommers oppvekstvilkår og framtidsutsikter i byen vår. Og disse diskusjonene må tas alle dager i året, også når biler ikke brenner. Viktige forklaringer på sosial uro og opprør i andre europeiske byer er en følelse av utenforskap, manglende håp for framtiden og økende forskjeller. Politikk kan forebygge og hindre dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer