Slum-humor

Når åtte av landets fremste standupkomikere i morgen har juleavslutning, er det ikke bare for å få folk til å le av seg julestresset. Hele overskuddet går nemlig til Frelsesarmeen.

Det betyr minimum førti tusen kroner til slumsøstrene i Oslo, hvor alle pengene fra Dagbladets serie Julemusikantene til slutt ender opp. Jonas Rønning, Trond Hanssen, Dagfinn Lyngbø, Rune Andersen, Øyvind Loven, Baste Bolstad, Hans Morten Hansen og Atle Antonsen er glade for å kunne bistå Frelsesarmeen på denne måten.

- Det er jul å støtte Frelsesarmeen, det er den organisasjonen som folk har minst imot. Jeg tror selv Satan støtter dem, sier Jonas Rønning.

- Jeg har veldig respekt for Frelsesarmeen, de krever ingenting igjen for å hjelpe. Ikke engang at du tror, sier Øyvind Loven. Lederen i Stand Up Norge, Elina Kranz, tok initiativet til å gi bort inntektene fra juleavslutningen.

- Vi har en slik avslutning hvert år med så mange komikere som mulig, men dette er aller første gang alle de åtte jeg er manager for, opptrer samtidig, sier hun.

Jon Schaus alter ego Steinar er kveldens konferansier, og alle komikerne skal opp på scenen i tur og orden, før det hele avsluttes med allsang. Ifølge Jonas Rønning er årets arrangement likevel litt utenom det vanlige:

- Vanligvis pleier vi å ha julespill, med jesusbarn og det hele. Jeg pleier å være krybben, for jeg har så mye hår på ryggen.

LATTERLIG SNILLE: - Hvis dette blir en suksess, drar vi på kirketurné neste år, sier Øyvind Loven, Trond Hanssen, Baste Bolstad og Jonas Rønning. Foran; sjef og manager Elina Kranz.