Slumsøstrene Vera

Prima Vera har konvertert og kaller seg nå Slumsøstrene Vera. Jahn Teigen, Herodes Falsk og Tom Mathisen er blitt frelsessoldater. Dagbladet har bildene som beviser det.

I går ettermiddag kom de ut av skapet, som akkurat da var plassert på Egertorget. De kom snublende ut og havnet på Julemusikantenes scene.

Fra livet og ned var de akkurat som før; helt grønne. Men oventil var herrene forvandlet til frelsessoldater. Ikke fulle, men i full uniform.

Prima vare

Jo da, det var Prima Vera som åpnet Frelsesarmeens og Dagbladets Julemusikanter 2000. Fram mot jul blir det arrangert om lag 15 konserter på Egertorget i Oslo, og det er et eksklusivt utvalg av det beste landet kan vise av artister som spiller gratis til inntekt for Armeen. Slumsøstrene Vera, som de også kaller seg, bød på kjente og kjære Prima Vera-salmer, som «Gi meg penger», «Det er Norge som er bra», «Fin dag» og «De gærne har det godt».

- Dropp å kjøpe undertøyet til H&M, dere likner ikke på Claudia Schiffer likevel. Gi heller penga til Frelsesarmeen, oppfordret Falsk.

«Krigsropet»

Etter 16 år og en viss uvennskap, er Jahn Teigen, Herodes Falsk og Tom Mathisen sammen igjen. Tidligere i høst spilte de 21 utsolgte hus på Sentrum Scene i Oslo. På nyåret blir det flere konserter.

- Jeg er ikke religiøs, og ville aldri stilt opp for noen andre enn Frelsesarmeen. Religion er for så vidt en god idé, det er bare det at folk ødelegger opplegget. Men ikke armeens medlemmer, sier Falsk. - Og jeg kjøper alltid «Krigsropet», legger slumsøster Mathisen fromt til. - Og jeg leser det også. Iblant. Helt sant.

Armeens «boothleg»

Frelsesarmeen har sammen med plateselskapet EMI og Dagbladet gitt ut cd-en «Perleporten», der norske artister tolker armeens sanger. Inntekten fra plata går selvsagt til Frelsesarmeen.

- Dette er bare en boothleg, hevder Mahiesen - og minner oss om at armeens grunnlegger er William Booth. Slumsøster Teigen utsatte turen til Göteborg og teaterprøver for å være Julemusikant:

- Jeg skal spille tre forestillinger sammen med Galenskaparna i kveld, men å støtte Frelsesarmeen er en selvfølge.

Ny FA-stafett

Det var ingen ting å utsette på folks giverglede i går. Til tross for at julehandelen ikke er kommet skikkelig i gang, stoppet folk opp og fant fram pengene.

Etter at Armeens tellekorps med Trude Totland i spissen hadde gått gjennom bøssene, stoppet kalkulatoren på 9010,50 kroner, pluss to svenske, 1,50 danske og 10 malaysiske sen.

Da ringte telefonen. Søstrene Veras samarbeidspartner Knut Helgaker på Scene West river i 3000 kroner.

- Samtidig utfordrer jeg teaterarrangørene Jørg Fr. Ellertsen, Thalia Teater, Stageway Teater, Steinar Woll A/S, Stand Up Norge og ABC Teatret , sier Helgaker.

Da noterer vi 12010,50 kroner.

<B>SØT:</B> I Frelsesarmeen er det plass til Jahn Teigen i grønn trikot. Sammen med Tom Mathisen og Herodes Falsk innledet han Julemusikanter 2000 i Oslo.