Slurvete hastverksarbeid

Pinlige faktafeil og dårlig språk i biografien om Alexander Rybak.

BIOGRAFI: Åpenbart i høyt tempo har forfatteren Per A. Risnes hamret ned ei bok om Alexander Rybak. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
BIOGRAFI: Åpenbart i høyt tempo har forfatteren Per A. Risnes hamret ned ei bok om Alexander Rybak. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Aldri har vel ordet «askeladd» vært feil brukt så ofte som i tilfellet Alexander Rybak. Mens Askeladden i eventyrene vant fram takket være flaks og sunt folkevett, har Rybak gjort suksess takket være hardt arbeid, dyktighet og kanskje en og annen god hjelper.

Denne boka følger opp sammenlikningen med eventyrhelten, fra forsideingress til baksidetekst er a-ordet på plass. Var det ikke også et eventyr som het «Veslefrikk med fela»?

Stor artikkelBokserien «Fortellingen om...» rommer biografier lagd for unge mennesker, tolvåringer i alle aldre. Andre bøker i serien handler om for eksempel om Barack Obama, Knut Hamsun Aung San Suu Kyi og Liverpool. Interessante navn med andre ord, og siden mange synes å være interessert i unge Rybak for tida, så hvorfor ikke?

Boka inneholder en kortversjon av historien om Alexander Rybak, som nærmest er blitt utropt til det største musikalske talentet i Norge siden Edvard Grieg og Ole Bull. Alle kjenner vel historien hans nå: Røtter i Hviterussland, landing på Nesodden på det tidlige nittitall og storseier i Melodi Grand Prix 2009. Og historien er ikke akkurat over. Siste setning i boka lyder slik: «Eventyret har knapt nok begynt for Alexander Rybak.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer