DEBATT

«Fengslet og forlatt»:

Slutt å prate og gjør noe – i all anstendighet!

Har staten penger nok uhørte lønninger for sjefer i helseforetak og andre statlige vesener, har den også midler til en anstendig behandling av våre sykeste medmennesker.

MANGEL PÅ ANSTENDIGHET: – Vi har ikke vært flinke nok, sier helseminister Bent Høie (bildet). Flinke? Har ikke noe med flinkhet å gjøre. Dreier seg om likegyldighet og mangel på anstendighet, om iskalde hjerter som har sluttet å banke. Og grådighet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Nina Hansen
MANGEL PÅ ANSTENDIGHET: – Vi har ikke vært flinke nok, sier helseminister Bent Høie (bildet). Flinke? Har ikke noe med flinkhet å gjøre. Dreier seg om likegyldighet og mangel på anstendighet, om iskalde hjerter som har sluttet å banke. Og grådighet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Igjen har Brennpunkt gjort jobben. Igjen har dyktige journalister i NRK vist at det offentlige Norge lar våre sykeste isoleres uten behandling dag etter dag, år etter år.

En liten gruppe syke mennesker som har begått alvorlige overtramp og er dømt til et evig liv i fengsel. Psykotiske, farlige, uten håp om å få den hjelpen de har krav på. Er innelåst. Aldri fellesskap med andre. Hørte vi ordet menneskerettigheter? Ville vi andre tålt det?

Kanskje du skrudde av TV-en da programmet ble vist? Orket ikke. Ble for tøft å se hva våre myndigheter driver med. Det er vondt å se at landets øverste tillitsvalgte, en helseminister og en justisminister, stå der som hjelpeløse gutter uten noe å stille opp med.

– Vi har ikke vært flinke nok, sier helseminister Høie. Flinke? Har ikke noe med flinkhet å gjøre. Dreier seg om likegyldighet og mangel på anstendighet, om iskalde hjerter som har sluttet å banke. Og grådighet.

Ikke penger nok, sier de. Sludder. Penger er det nok av. Hva med de uhørte lønninger og pensjoner som gis til sjefer i helseforetak og andre statlige vesener? Har staten penger nok til denne pengegaloppen, har den også midler til en anstendig behandling av våre sykeste medmennesker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer